Home Crna kronika DÜSSELDORF: Ljude na kolodvoru napali sa sjekirama, uhićeni napadač porijeklom iz bivše...

DÜSSELDORF: Ljude na kolodvoru napali sa sjekirama, uhićeni napadač porijeklom iz bivše Jugoslavije

SHARE

Na željezničkom kolodvoru u njemačkom gradu Düsseldorfu u četvrtak navečer nekoliko napadača naoružanih sjekirama napali su skupinu ljudi, javlja Bild. Najmanje šestero ljudi je ozlijeđeno, od čega jedan teže, ali nije u životnoj opasnosti.

Iako su napadača uhitili, pojavila se informacija da nije bio sam, odnosno da je imao pomagača. Odmah su došle jake policijske snage, te su željeznički kolodvor i okolne ulice bile u blokadi. Uskoro su uhitili i drugog muškarca. Motiv napada nije poznat.

– Dvojica osumnjičenika su uhićena – rekao je glasnogovornik policije koji ne isključuje mogućnost da su drugi osumnjičenici u bijegu. Nije rekao ništa o identitetu uhićenika ni o motivima napada.

– Napadači su ozlijedili ljude sjekirom, no nitko nije u životnoj opasnosti – rekao je i dodao da ne zna “točno” koliko je napadača sudjelovalo u napadu.

Promet je potpuno prekinut na kolodvoru. Helikopteri i velik broj policajaca raspoređeni su oko mjesta napada.

Avaz prenosi kako je napadač sa sjekirom, koji je uhićen nakon što je sinoć na željezničkoj stanici u njemačkom gradu Dusseldorfu ranio više ljudi, porijeklom je iz bivše Jugoslavije s trenutnom adresom u Wuppertalu.

Kako pišu njemački mediji, radi se o psihički poremećenoj osobi.

‘Gradom je zavladala velika panika’

– Gradom je zavladala velika panika – kazao je za Dnevni Avaz Erdin Kadunić, predsjednik Islamskog kulturnog centra u Dusseldorfu, koji živi u blizini željezničkog kolodvora u kojem se odvio krvavi napad.

Avaz je razgovarao s Kadunićem dok je još trajala potraga za drugim muškarcem.

– Moja obitelj je dobro. U gradu je kaos, lokaciju nadlijeću helikopteri. Glavni kolodvor je evakuiran, a vlakovi ne voze – rekao je Kadunić za Avaz.ba i dodaje: Non stop se čuju sirene. Tu je veliki broj vozila Hitne pomoći i policije’.

Na upit pribojava li se za sigurnost svoje obitelji rekao je:

– U današnjem vremenu sve je moguće i svi smo, ako mogu tako reći, više-manje naviknuti na stalne incidente. Ipak, mi izbjegavamo masovna okupljanja, pogotovo u kasnim satima.