Home Kultura HNK Mostar organizira audiciju za mlade

HNK Mostar organizira audiciju za mlade

SHARE

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Mostar organizira projekt Dramski studio mladih koji se sastoji od radionica, seminara i ostalih metoda u oblasti dramskog odgoja. Program je namijenjen srednjoškolcima, studentima i mladima do 26 godina, priopćeno je iz HNK Mostar.

Audicija za Dramski studio održat će se u ponedjeljak 13. ožujka s početkom u 18 sati u HNK.

Edukacijski program je besplatan. Svi zainteresirani kandidati za audiciju trebaju pripremiti jednu pjesmu i jedan monolog.

Kako se navodi u priopćenju, rad u okviru Dramskog studija odvijat će se u skupinama koje se formiraju po generacijskoj bliskosti, s mogućim i kazališno opravdanim izuzecima. U okviru dramskog studija u pravilu će djelovati mlađa skupina (od 15 do 18 godina) i starija (od 18 do 26 godina). Polaznici će imati organiziran termin jednom tjedno u trajanju od minimalno 90 minuta odnosno 120 minuta. Po potrebi bit će zakazani i dodatni termini, sukladno primarnom rasporedu proba i predstava HNK Mostar.

Cilj i svrha djelovanja Dramskog studija mladih HNK Mostar jest da, primjereno dobi i iskustvu, polaznici kroz zanimljive i atraktivne oblike skupnog i individualnoga rada svladaju gradivo koje sadrži opće odgojno-obrazovne zadatke te specifične zadatke vezane uz prirodu dramskog stvaralaštva i kazališnog medija.