Home Politika Mladi su dobili pozicije na svim razinama, neki su i načelnici svojih...

Mladi su dobili pozicije na svim razinama, neki su i načelnici svojih općina

SHARE

Mladež HDZ-a BiH uskoro bira novo vodstvo. O tome ima li mjesta za mlade u politici, što mogu učiniti kroz politiku i što možemo očekivati od mladeži spomenute stranke razgovarali smo s predsjednikom Mladeži HDZ-a BiH Vedranom Kožulom.

• Kakva su vaša očekivanja od 10. izborne konvencije Mladeži HDZ-a BiH?

– Na 10. izbornoj konvenciji Mladeži HDZ-a BiH 470 pozvanih izaslanika iz svih naših organizacija birat će novo vodstvo Mladeži HDZ-a BiH, ali i smjer kojim će naša organizacija ići.

Očekujem kako ćemo na konvenciji čvrsto potvrditi svoje zajedništvo. Na njoj slavimo i 25 godina uspješnog djelovanja Mladeži HDZ-a BiH te je stoga prava prilika da izaberemo politiku koja nas sve spaja, bez obzira na to iz kojeg dijela Bosne i Hercegovine dolazili. Kao aktualni predsjednik Mladeži HDZ-a BiH i kandidat za istu poziciju u sljedećem mandatu zalažem se za snažnu organizaciju Mladeži HDZ-a BiH koja ima čvrst stav o svim najvažnijim pitanjima koja se tiču mladih ljudi, našega hrvatskog naroda, ali i svih građana Bosne i Hercegovine.

Uvijek sam se vodio mišljenjem kako je najvažnije što o našoj politici misle naši članovi i hrvatski narod. Stoga čvrsto vjerujem kako ću dobiti povjerenje za daljnje provođenje takve politike. Okupili smo mlade i uspješne ljude koji daju veliki dio sebe za ovu priču. Raduje nas što sve ovo imamo priliku raditi unutar Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine. Ne smijemo zaboraviti kako su sve organizacije unutar stranke, pa tako i Mladež, samo dio velike organizacije HDZ-a BiH čiju politiku smo svi pozvani dosljedno provoditi.

• Kako ste zadovoljni pozicijom mladih u stranci?

– Iznimno sam zadovoljan. Imamo veliki broj mladih u tijelima HDZ-a BiH na svim razinama organiziranja. Mladež HDZ-a BiH zasigurno je najorganiziranija politička organizacija mladih u BiH! Također, mnogi mladi ljudi su dobili povjerenje da se uime hrvatskog naroda i HDZ-a BiH nalaze na značajnim pozicijama unutar izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama. Danas iz redova Mladeži HDZ-a BiH imamo načelnike općina, općinske i gradske vijećnike, županijske i federalne zastupnike. HDZ BiH može biti primjer ostalim strankama kada je u pitanju zastupljenost mladih ljudi.