Home Društvo SKB Mostar: Besplatan pregled i mjerenje očnog tlaka 15. ožujka

SKB Mostar: Besplatan pregled i mjerenje očnog tlaka 15. ožujka

SHARE

Klinika za očne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar uključit će se već tradicionalno, petu godinu za redom, u obilježavanje Svjetskog tjedna glaukoma koji se obilježava od 12. do 18. ožujka, priopćeno je iz SKB Mostar.

Tim povodom, svima koji to žele, i to bez narudžbe i uputnice, bit će omogućen besplatan pregled i mjerenje očnog tlaka u srijedu, 15. ožujka, od 9 do 13 sati, u kambinetu za glaukom Klinike za očne bolesti SKB Mostar.

Glaukom ili kako se često naziva “povišen očni tlak” vrlo je česta očna bolest koja predstavlja jedan od vodećih uzroka sljepoće u BiH i svijetu. Pacijenti često ne znaju da imaju glaukom jer je to bolest bez simptoma, a pravovremenim otkrivanjem bolesti mogu se spriječiti nesagledive posljedice.

Glaukom je jedna od najbolje istraženih bolesti oka, ali još uvijek i jedna od najopasnijih. Danas se glaukom može pravovremeno dijagnosticirati i uspješno liječiti, stoga je rano otkrivanje jako bitno, kako bi se spriječio gubitak vida.

Izjave za medije bit će upriličene u srijedu, 15. ožujka, u 12 sati ispred kabineta za glaukom Klinike za očne bolesti SKB Mostar.