Home Nekategorizirano ‘Moj stric Josip Jović bio bi ponosan što želim biti vojnik’

‘Moj stric Josip Jović bio bi ponosan što želim biti vojnik’

SHARE

Među 473 ročnika koji su prisegnuli u subotu u Središtu za temeljnu izobrazbu Hrvatske vojske u Požegi bio je i Josip Jović (21) iz Aržana, nećak prvog poginulog redarstvenika na početku Domovinskog rata.

– Mislim da bi danas na mene bio ponosan i moj stric što sam odlučio biti hrvatski vojnik i što ću ako bude trebalo kao i on stati na branik Domovine – rekao je mladi Jović, dodajući kako se osjeća ponosnim.

– Vidjet ću kako će se dalje stvari odvijati, ali za sada sebe vidim u Hrvatskoj vojsci, želim se dalje obrazovati i usavršavati kako bi bio spreman za sve moguće izazove koji je biti postavljeni pred mene. Moja vodilja u ovom časnom zvanju bit će moj stric koji je na dan kada je poginuo imao točno toliko godina koliko danas imam ja, to je najmanje što mogu uraditi njemu u spomen – rekao je Josip Jović.

Foto: Facebook Josip Jović

Mladog ročnika Jovića na prisegu je došla podržati i cijela obitelj, koja je krenula ujutro u pola pet iz Aržana kako bi stigli na vrijeme.

– Danas sam najsretnija majka, moj sin je jako prilagodljiv, rekao mi je da mu je ovdje u Požegi dobro, to i vidim po njegovom licu – rekla je Ankica Jović. Brat Mario, unatoč što je najmlađi, svoje je emocije uspio sakriti,  jednostavno je rekao da je ponosan na svoga velikog brata. prenosi 24sata

– Vozili smo preko Bosne, jer nam je to upola kraći put, mada nije i vremenski brže. Jutros nas je na Kupresu dočekalo oko 15 centimetara novog snijega, što nas je malo usporilo, ali najbitnije je da smo sada s našim Josipom – rekao je Tomislav, kojemu na spomen njegovog brata oko zasuzi. Josipova sestra Lea nije prestajala plakati, rekla je da su to suze radosnice, ali je priznala da joj teško pada odvojenost od brata.