Home Život Živi mrtvaci hodaju ulicama: Ubojita droga pretvorila ih je u zombije

Živi mrtvaci hodaju ulicama: Ubojita droga pretvorila ih je u zombije

SHARE

“Ovoga su tjedna mrtvaci hodali ulicama Manchestera”, piše Daily Mail koji je objavio fotografije vozača autobusa u Sjevernom Walesu koji je snimao ovisnike na svojoj svakodnevnoj ruti.

Na fotografijama se vide korisnici droge kako leže u nesvijesti po ulicama ili potpuno izgubljeni tumaraju gradom, baš poput zombija. Oči su im otvorene, ali tijelo potpuno obamrlo, gotovo paralizirano.
Spice droge su dostupne preko smart shopova u kojima se kupuju kao sol za kupanje, osvježivači prostora, no to su kombinacije raznih kemikalija, teških metala, benzena, crvenog fosfora. Nazivaju ih još i sintetičkom marihuanom, no prema mišljenju stručnjaka, jedan džoint “spicea” ima učinak kao pušenje stotinu džontova marihuane.

“Spice stvara fizičku ovisnost poput heroina te psihičku poput cracka”, pojasnio je Robert Ralphs, viši predavač kriminalistike sa Svečulišta u Manchesteru.

Posljedice korištenja ove droge su strašne: od mogućeg srčanog zastoja i zatajenja organa do halucinacija i oštećenja mozga odnosno nepovratno uništenog mentalnog zdravlja. prenosi dnevnik.hr

Veliki broj beskućnika poseže za ovom drogom, čak 95 posto mladih bez doma u Manchesteru.