Home Zanimljivosti SANDRA BAGARIĆ Lijepo je biti žena zato što mogu doživjeti višestruke...

SANDRA BAGARIĆ Lijepo je biti žena zato što mogu doživjeti višestruke orgazme

SHARE
Iako joj pažnje šire javnosti nikad nije nedostajalo, Sandra Bagarić je posljednjih godina, što zbog brojnih kvalitetnih uloga, što zbog sudjelovanja u glazbenom showu ‘Tvoje lice zvuči poznato’, stalno u središtu pozornosti. Uspješna glumačka i pjevačka karijera nije joj uskratila ni harmoničan obiteljski život. Sinovi koje ima sa suprugom Darkom Domitrovićem, Marko i Lovro, već su momci u tinejdžerskim godinama

Osim angažmana u matičnom Kazalištu Komediji, u kojem je nedavno imala premijeru novog mjuzikla ‘Byron’, Sandra Bagarić trenutno je okupirana brojnim poslovnim obavezama u kazalištu, u kojemu, kaže, pokriva sve žanrove, te vođenjem emisije na Radio Sljemenu, a ponovo je gledamo i u popularnom showu ‘Tvoje lice zvuči poznato’.

Premijera novog hrvatskog mjuzikla ‘Byron’ je iza nas. Možete li ga nam predstaviti?

‘Byron’ je veliki mjuzikl o tragičnoj ljubavi u nemirnim vremenima. Libreto potpisuje Miro Gavran, a čarobnu glazbu Darko Domitrović. Predstava je pisana za ansambl Kazališta Komedija koji je uložio puno truda, dobre volje i prijateljske ljubavi te uvelike doprinio stvaranju i umjetničkom dojmu ove predstave. Redateljica Ivana Čoh i dirigent Dinko Appelt okupili su sjajan autorski tim, Stefano Katunar je scenograf, Bojan Valentić koreograf, Elvira Ulip i Iva Šimunović kostimografkinje, Mario Stanin oblikovatelj tona, Aleksandar Mondecar je rasvjetom predstavi dao čaroliju i još mnogi drugi… Također moram spomenuti mnoge noći koje su Darko i Ante Gelo proveli u podrumskom studiju izrađujući sjajnu orkestraciju predstave.

Radnja se odvija 1820. godine u Veneciji – u središtu zbivanja su dvije sestre zaljubljene u istog muškarca, engleskog romantika, pjesnika lorda Byrona. Sestre Maria i Brigitte su Austrijanke, a njihov otac je general poslan kao vojni zapovjednik u Veneciju koja je nakon napoleonskih ratova pripala austrijskoj kruni. Venecijanci se bune protiv nametnutog gospodara, a njihovu pobunu podupire i sam Byron, tako da se njegova ljubavna priča odvija na pozadini snažnih društvenih i političkih previranja.

tportal
Izvor: Promo fotografije / Autor: Ines Novković

U novom mjuziklu ‘Byron’ tumačite ulogu Brigitte. Kakva je ona?

Uloga Brigitte je drugačija od svih mojih dosadašnjih umjetničkih kreacija – ozbiljna je, slojevita, čisti kontrapunkt ulozi Marie koju sjajno tumači kolegica Danijela Pintarić, pa će me moja publika doživjeti u novom svjetlu. Mjuzikl je odlično primljen među publikom i kritikom te vas sve pozivam da dođete na predstavu ‘Byron’ u Kazalište Komedija.

Na koji način vježbate i usavršavate glas?

Ujutro krenem s upričavanjem koje traje cijeli dan, a do navečer propjevam. Zahvaljujući mojoj profesorici Ljiljani Molnar Talajić, poznajem sve trikove pjevačkog zanata.

Sanjate li o tome da nekada nastupite na svjetskoj sceni kao operna pjevačica te u kakvom svjetskom kazalištu?

Jedino što sanjam su mir i tišina, sklad, bijeg iz grada… Ni u mladosti nisam sanjala velike scene – znala sam, kada sam došla u Komediju prije dvadeset i dvije godine, da je to ostvarenje mog sna i da će mi ta kuća repertoarno pružiti priliku da otpjevam sve uloge koje želim.

Sandru i ove godine gledamo kao članicu žirija showa 'Tvoje lice zvuči poznato'
Sandru i ove godine gledamo kao članicu žirija showa ‘Tvoje lice zvuči poznato’

Izvor: Promo fotografije / Autor: PROMO

Na kojim sve projektima uz mjuzikl trenutno radite?

Na repertoaru ove sezone pokrivam sve žanrove, u dramskom fahu u ‘Gospođici iz Maxima’, beskrajno šarmantnoj predstavi punoj zavrzlama, u operetnom u ‘Kneginji čardaša’, meni najdražoj opereti, melodramatičnoj, strastvenoj, te u kultnom mjuziklu ‘Jalta, Jalta’ i novom, ‘Byronu’. Na Radio Sljemenu imam emisiju ‘Gospodična Muza’, koja ide svaki utorak, te trenutno snimamo četvrtu sezonu showa ‘Tvoje lice zvuči poznato’ na Novoj TV.

Suprug Darko je uz Miru Gavrana autor mjuzikla ‘Byron’. Koliko je za razumijevanje i sklad presudno to što često dijelite iste radosti, ali i probleme?

Već dvadeset i pet godina uz ovozemaljski jezik razgovaramo jezikom glazbe, od studentskih dana razvijamo se zajedno u umjetničkom smislu, jedno drugome smo najveći kritičari, razumijemo problematiku ovog posla, puno razgovaramo, lektoriramo jedno drugome prve uratke. Beskrajno sam ponosna na to što je ‘Byron’ došao u naš grad u visokoj produkciji Kazališta Komedija, koje je svojim dosadašnjim produkcijama mjuzikala na brodvejskoj razini, a bila sam na Broadwayu i vidjela kako je tamo.

Gledali smo je u seriji Nove TV 'Samo ti pričaj' u paru s Igorom Mešinom
Gledali smo je u seriji Nove TV ‘Samo ti pričaj’ u paru s Igorom Mešinom

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Izjavili ste da u obitelji ignorirate pojmove ‘pubertet’ i ‘klimakterij’. Ipak, koliko je zahtjevno, s profesionalne i obiteljske strane, baviti se javnim poslom, a imati sinove tinejdžere?

Marko i Lovro su sjajni dečki koji svoju mamu uopće ne doživljavaju zvijezdom – znaju da im je mama uvijek na raspolaganju kada im treba, znaju da mi je uloga majke najbitnija, to je uloga koju su mi oni dodijelili, uloga za koju jednoga dana očekujem Oscara od stručnog žirija svojih sinova.

Dolaze li vaši dečki na premijere? Kako se njih dvojica ophode prema vama? Jesu li kritični?

Dečki gledaju sve moje predstave, koncerte, emisije i znaju baciti dvosmislene komentare, nagovaraju me da se počnem baviti ‘lakšim notama’ jer je tu kao lova…

Sandra i suprug Darko s danas 16-godišnjim Markom i 12-godišnjim Lovrom
Sandra i suprug Darko s danas 16-godišnjim Markom i 12-godišnjim Lovrom

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Mjerite li prolaznost vremena po njima?

I Darko i ja u njima svakodnevno pronalazimo sebe i svaki put se iznenadim kada spremam tenisice broj 44.

Uvijek ste vedri, optimistični i zračite pozitivom. Kako vam to polazi za rukom i kako izgleda kad ste loše volje – što vas može oneraspoložiti, rastužiti, naljutiti?

Ljudska glupost, zavist, ravnodušnost. Razradila sam autotrening i usavršila tehnike brzog preustrojavanja misli na kolosijek i smjer u kojem ja želim ići.

Što je potrebno da bi se čovjek dobro osjećao u svojoj koži?

Doza pozitivnog egoizma, što nas nitko ne uči u životu.

Sandra i Darko imaju jedan od dugovječnijih brakova na javnoj sceni
Sandra i Darko imaju jedan od dugovječnijih brakova na javnoj sceni

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Kako reagirate kad osjetite žensku zavist ili ljubomoru?

Nasmijem joj se najljepšim osmijehom na svijetu i razoružam je.

Mnoge vaše kolegice priznale su da posežu za botoksom i tretmanima koji usporavaju starenje. Kakav je vaš stav o tome?

Tko voli, nek’ izvoli… Ja se bojim igle, dobar je strah, ‘ko ga ima…

Kad biste se mogli vratiti u neko razdoblje života, koje bi to bilo?

Kada sam rađala svoje sinove, bila sam najsretnija, trudnoće su mi najljepši period života.

Sandra rado gostuje na koncertima kolega
Sandra rado gostuje na koncertima kolega

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Kako se izvučete kad kažete nešto brzopleto i izvlačite iz neugodnih situacija?

Pravim se blesavija nego što jesam. Nikada ništa nisam rekla brzopleto, a da nisam razmislila. Možda se to nekima čini brzopleto, ali uvijek imam skrivenu poruku. Moj izričaj je pun personifikacija, metafora – volim se igrati riječima, što možda mnogi ne razumiju.

Jedna ste od najbolje odjevenih žena na javnoj sceni. Uvijek ste skockani, zgodni. Koliko vam treba da se spremite za večernji izlazak?

Iskreno, mogu se spremiti u deset minuta za crveni tepih, ako sam dobre volje, a ako sam loše, onda ni ne idem na crveni tepih.

Čega najviše imate u svom ormaru i što vam je, kad je o modi riječ, najveća slabost?

Male crne koktel haljine.

Zašto je lijepo biti žena?

Zato što svaki dan pereš, peglaš, kuhaš i u tome moraš naći ljepotu… A i mogu doživjeti višestruke orgazme…