Home Šport IZVIĐAČ – VARDAR 27:33 Na posljednjem mjestu završili SEHA ligu

IZVIĐAČ – VARDAR 27:33 Na posljednjem mjestu završili SEHA ligu

SHARE

Posljednja od tri domaće utakmice u nizu, u nastavku regionalne SEHA Gaszprom lige, bila je i ponajbolje izdanje Izviđača Central osiguranja u cijeloj sezoni. Protiv makedonskog prvaka Vardara Izviđač CO prikazao je igru koja je “mirisala” na uspješne jesenske izvedbe. Skaute su ponovno krasile srčanost i maštovitost, a da je bilo više prisebnosti, moglo je biti i bolje od konačnih – 6. Za razliku od utakmica protiv Metalurga i Gorenje Velenja, igra Izviđača bila je protočnija, pjesnički kazano, slikovitija. Sad, što je poraz uvjerljiviji, posljedica je moći Vardara koji je, ipak, pobjednik ligaškog djela.

Anulirali prednost

Slično kao i protiv Gorenje Velenja, skauti su ponovno zaribali u prvoj dionici. U razdoblju od 10. do 17. minute prvak Makedonije niže 1:7, anulira početnih 5:4 za Izviđač i praktički polovicom prvog dijela rješava pitanje pobjednika. U nastavku Izviđaču su ostali pokušaji dostizanja zaostatka, što je u pravilu protiv jakih momčadi neizvedivo. Velike zasluge za taj rezultatski preokret ima Igor Karačić, hrvatski reprezentativac u dresu Vardara, koji u tom razdoblju postiže tri, a u prvom dijelu čak šest pogodaka. U nastavku obrana Izviđača uspijeva ga zaustaviti. S iznimkom tih kriznih sedam minuta, skauti dobro pariraju Vardaru. Uglavnom, na odmor se otišlo s prednosti 12:17 za Vardar. U nastavku Izviđač CO ugodno je iznenadio više od 2000 pristiglih navijača na utakmicu. Odlično je krenuo i u razdoblju od 30. do 39. minute ostvario prednost 6:3. Kada je Ante Pavlak u 38. minuti sa sedam metara pogodio za 18:20, gledalište je proključalo, pojavila se nada da David ima šansu protiv Golijata. No, taj privid nije potrajao. Trener Raul Gonzales miksajući dolazi do dobitničke kombinacije koja u razdoblju od 41. do 51. minute pravi 8:2, odnosno dolazi do prednosti od osam pogodaka, 29:21, čime je utakmica definitivno riješena. Nisu se domaći ni nakon toga predali, stalno napadaju, pri čemu prave i veliki broj tehničkih pogrešaka, a znalo im se dogoditi da promaše i dva zicera u nizu. Na koncu je zablistao mladi Grgić koji u završnici postiže dva krasna pogotka. Vrijedi izdvojiti da se u tom intervalu u strijelce upisao i vratar Kvesić. Sveukupno, publika je uživala bez obzira na poraz domaćina, a utakmica je najavila da bi Izviđač CO s, uvjetno kazano, koncepcije prve postave, igra sa sedam-osam igrača, mogao prijeći na sustav korištenja 10 do 12 igrača po utakmici. Naime, J. Grbavac, Grgić, ranije Miličević…, pokazali su da solidno mogu odigrati zadanu im dionicu.

Zabijalo 12 igrača

Ako bi se u tome uspjelo, bila bi to kvaliteta više za iduću SEHA ligu s kojom skauti ozbiljno računaju. Čak 12 igrača Izviđača CO protiv Vardara se upisalo u strijelce, a predvodio ih je A. Grbavac s 8 pogodaka, a isti učinak na suprotnoj strani imao je Karačić.