Home Šport Objavljen popis za Gibraltar i Albaniju

Objavljen popis za Gibraltar i Albaniju

SHARE

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević objavio je popis igrača na koje računa na utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Gibraltara 25. ožujka u Zenici te prijateljski susret s reprezentacijom Albanije, tri dana poslije u Elbasanu.

Dvadeset i četiri nogometaša

Na popisu se nalaze 24 nogometaša, a pozvani su vratari: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić; obrana: Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Dario Đumić, Sead Kolašinac, Daniel Pavlović; vezni red: Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Amer Gojak, Edin Višća, Avdija Vršajević, Danijel Miličević, Rade Krunić; napad: Riad Bajić, Vedad Ibišević, Armin Hodžić, Kenan Kodro, Milan Đurić.

Pričuvni igrači na popisu su Tomislav Tomić, Haris Duljević, Miroslav Stevanović i Samir Memišević. U osvrtu na reprezentaciju Gibraltara, Baždarević je kazao kako svi očekuju laganu utakmicu, ali kako će od nogometaša tražiti potpunu odgovornost i disciplinu.

– Moramo biti iznimno profesionalni, nastojati igrati što bolje. Želimo odraditi posao na najbolji mogući način i uzeti ta tri boda, kazao je Baždarević.

U susretu s Albancima, Bažadarević je najavio da može doći do izvjesnih izmjena u sustavu igre.

Izbornik je prokomentirao i izostanak s popisa igrača Emira Spahića.

Potreban reprezentaciji

– On je potreban reprezentaciji. Emir Spahić iznimno je značajan i kvalitetan nogometaš. On nam je potreban, ali nema kluba i trenutačno nije u trenažnom procesu. Vidjet ćemo što će se događati u ovom razdoblju, rekao je Baždarević.

On je dodao kako će suspendirani reprezentativci, koji propuštaju susret s Gibraltarom, doći na okupljanje za prijateljski susret s Albanijom.

Okupljanje reprezentacije planirano je za 20. ožujka u Zenici.