Home Šport Široki Brijeg “pobjedničkim dvokorakom” uspio preskočiti Zrinjski

Široki Brijeg “pobjedničkim dvokorakom” uspio preskočiti Zrinjski

SHARE

Ukupnom 3:0 pobjedom u dvoboju protiv Zrinjskog u četvrtzavršnici Kupa BiH, igrači Širokog “zadržali su u životu” nadu za osvajanje Kupa i nastup u Europi. Sada je lako reći da je posao odrađen u prvoj utakmici u Mostaru, kada je Široki s dva gola Wagnera slavio 2:0, pri čemu Zrinjski nije stvorio ni prigodu za pogodak.

Krstanović siguran

Međutim, 2:0 rezultat bezbroj se puta pokazao varljivim, pa su postrojbe trenera Gorana Sablića u uzvratu zauzele obrambene položaje, čuvajući vrata i vrebajući prigodu iz protuudara. Zrinjski 20-ak minuta nije ozbiljnije zaprijetio, a Široki je u 20. minuti umalo poveo preko Pandže, 15 sekundi kasnije i preko Wagnera. Onda su se domaći opet povukli, sve do 34. minute kada je obrani gostiju pobjegao Wagner. Istrčali vratar Bandić pokušao ga je zaustaviti mačjim skokom, ali ga je grubo srušio i… Jedanaesterac je sigurno izveo Krstanović. Dojam s tribina bio je da je sudac Živković morao Bandiću umjesto žutoga pokazati crveni karton jer je vratar Mostaraca grubi prekršaj učinio kao zadnji čovjek obrane. Nakon toga prijetili su Marković i Zlomislić iz redova domaćih, te Jović, Mešanović i Pehar iz redova gostiju. Nije bilo promjene. Dobro nakrcano gledalište (jučer smo pogrešno procijenili da je bilo 2500 gledatelja, ali ih je bilo oko 3500), korektno je bučno bodrilo jedne i(li) druge, sve do 71. minute, kada su Ultrasi izveli pirotehničku predstavu, ubacivši nekoliko baklji na travnjak. Nije to bilo baš spektakularno kako neki opisuju, kao što nije bila ugodna reakcija dijela gledališta na sjeveru, koje je skandiralo “cigani, cigani”… Srećom, ove gluposti potrajale su kratko. Dogodio i poneki grublji prekršaj, ali po završetku igrači iz oba tabora su jedan drugome pružili ruke. – Čestitam Širokom na zasluženom prolazu dalje. Oni su se dobro postavili, čekali nas. Pokušavali smo nešto, ali bez uspjeha. Odlučio je jedanaesterac, iako mislim da mu je prethodio prekršaj. Želim Širokom da osvoji taj kup, izjavio je trener Zrinjskog Ivica Barbarić.

Zaslužen prolaz

– Mislim da smo zasluženo izborili prolaz. Čestitam svojim igračima, ali protivničkim na fer igri u oba susreta. Utakmica je bila važna i napeta. Odigrali smo pametno, dočekali jedanaesterac, imali još niz prigoda, iako igrači nisu proveli sve dogovoreno. Želim Zrinjskom osvajanje naslova, izjavio je trener Širokog Goran Sablić. Ova, kao i mnoge ranije utakmice susjeda izazvala je niz komentara po društvenim mrežama, sve u stilu “opet štela”. Nevjerojatna je mašta “nostradamusa” i sveznalica, pa se jedan kune da je “Zrinjski pustio Širokom kup, a Široki će dati šest bodova Zrinjskom u prvenstvu”. “Obaviješteni” komentator zaboravio je da se dva kluba proljetos više neće sresti jer Mostarci će igrati u Ligi za prvaka, a Široki u Ligi za ostanak.