Home Kultura FOTO: Glazbena škola Ljubuški u “novom ruhu”

FOTO: Glazbena škola Ljubuški u “novom ruhu”

SHARE

Nakon dvadeset četiri godine djelovanja, Osnovna glazbena škola Ljubuški uselila je u nove prostorije, i time riješila dugogodišnji problem premalog i neodgovarajućeg prostora za održavanje redovne nastave. S obzirom da je do sada nastava izvođena u svega 3 prostorije i na dvije lokacije, ovaj događaj je dočekan s oduševljenjem kako kod učenika i učitelja, tako i kod roditelja, ali i šire javnosti.

Dok obilazimo nove prostorije,  hodnicima odzvanjaju i miješaju se zvuci klavira, flaute, violine, gitare, trube, harmonike ali i zborskog pjevanja. Susrećemo mnoštvo vesele i zadovoljne djece, a u kabinetima i učitelje koji ne kriju zadovoljstvo novim radnim prostorom.

„U cilju podrške i poboljšanja rada ove vrste obrazovne i kulturne djelatnosti, Franjevački samostan Humac je, na čelu sa župnikom fra Ljubom Kurtovićem i gvardijanom fra Dariom Dodigom, ustupio ovaj objekt na korištenje Glazbenoj školi, a cijelu inicijativu i njenu realizaciju podržao je i odobrio općinski načelnik Nevenko Barbarić, kojima iznova zahvaljujemo. Oni koji prate naš rad znaju da mi već dulje vrijeme u crkvi sv. Kate priređujemo koncerte klasične glazbe, pa je nama, a i glazbenicima inače, crkva vrlo prirodno i blisko okružje“, objašnjava nam ravnateljica Ivana Zrimšek Šaravanja provodeći nas kroz prostorije.

„U Osnovnoj školi Marka Marulića, gdje je Glazbena škola djelovala od 1993.godine, atmosfera je bila ugodna i vrlo uspješno smo surađivali s tamošnjim kolektivom, kao i u Gradskoj knjižnici, gdje smo dislocirano izvodili jedan dio nastave posljednje 4 godine. No, tehnički uvjeti za izvođenje nastave su, iz godine u godinu kako je rastao broj učenika, postajali sve teži, do te mjere da su učitelji po 4 puta u jednom danu morali mijenjati učionice. Pri tome su svaki put sa sobom prenosili instrumente, note, stalke za note, osobne stvari, itd. Možete samo zamisliti koliko to dekoncentrira i oduzima vremena učitelju i učenicima. U odnosu na to, ovo što sad imamo još uvijek nam djeluje nestvarno, i tek sad se pitamo kako smo uopće prije uspijevali organizirati nastavu? Naše zadovoljstvo novim prostorom se ne može ni opisati, a cijeli objekt, lokacija i okoliš kao da su pravljeni namjenski za nas“, rekla je ravnateljica Šaravanja pokazujući nam veliku nadstrešnicu, prekrasan travnjak, ogradu i kapiju, te dječji park u neposrednoj blizini objekta, što je sve na raspolaganju učenicima.

„U objekt smo uselili u veljači, nakon određenih radova koji su bili neophodni da bi djeca mogla uopće boraviti unutra. Tek treći tjedan smo tu pa se još „kućimo“ i svakodnevno „u hodu“ prilagođavamo prostor nastavi. Krajem svibnja planiramo upriličiti jedan posebni„Koncert zahvale“ učenika i profesora, i tako na nama svojstven način obilježiti useljenje u novi prostor“, rekla je ravnateljica Šaravanja, uvjerena da će sukladno novim uvjetima rasti i kvaliteta nastave, a time i popularnost i ugled škole, o čemu svjedoče ogromni porast interesa za upisu Glazbenu školu, ali i nagrade koje su učenici osvojili na međunarodnim i državnim natjecanjima.

„Useljenjem naše škole u ovaj objekt, znatno je živnuo ovaj dio grada, a mislim i da je lijepo vidjeti mnoštvo djece u crkvenom krugu. No, nama nema ništa bitnije i ljepše nego vidjeti da su učenici potpuno zadovoljni i zaista istinski sretni zbog nove škole“ kaže ravnateljica Osnovne glazbene škole Ljubuški.

Uz srdačne pozdrave s ravnateljicom, ostavljamo raspjevanu novu školu i mnoštvo djece razasute po platou i travnjaku oko prekrasne crkve sv. Kate, uvjereni da budućnost glazbe u Ljubuškom nije upitna.

Fotografije pogledajte klikom na sliku:

17269096_1861015917506087_1352333109_o

 

Autor: hercegovacki.info | hip.ba