Home Šport Širokobriježanke žele ostvariti plasman u Premijer ligu

Širokobriježanke žele ostvariti plasman u Premijer ligu

SHARE

Danas Širokobriježani imaju prigodu vidjeti vrhunsku sportsku priredbu. Sigurno će baš takav biti okršaj odbojkašica domaćegHŽOK Smeč i ŽOK Bihać u dvorani na Pecari (16 sati) u prvom susretu doigravanja za ulazak u žensku odbojkašku Premijer ligu BiH. Iskusnije su Bišćanke favoritkinje, do lani su igrale u Premijer ligi BiH, a prednost im je što se uzvratna utakmica igra u Bihaću (25. ožujka):

– Na papiru sve prednosti imaju gošće. Uz ostalo, Bišćanke su naslov u Superligi, skupina Sjever, osvojile bez poraza. Znamo njihov način igre. Naše će se djevojke pokušati izboriti za što bolji rezultat, zašto ne i prolaz. U drugoj utakmici igraju ŽOK Smeč Lukavac i ŽOK Mostar. Izborimo li finale, idemo na bolje iz te utakmice. U finalu je sve moguće. Pobjednice ulaze u Premijer ligu BiH. Nadamo se da ćemo to biti mi, rekao nam je predsjednik kluba Tadija Lasić, bivši trener HŽOK Smeč i dodao:

– Nadamo se kako će nas publika ponijeti navijanjem do nove pobjede.

U sklopu priprema za doigravanje, Širokobriježanke su ugostile ekipu Gacka, doprvakinje BiH. Odigrana su četiri seta. Gošće su tijesno slavile u sva četiri (25:20, 25:21, 26:24 i 26:24), ali cure s Pecare pokazale su da se mogu nositi s jačim ekipama.