Home Crna kronika Dok na sudske predmete pada prašina, mostarski bicikl – lopov brani se...

Dok na sudske predmete pada prašina, mostarski bicikl – lopov brani se šutnjom

SHARE

Esmin Pilav (33) iz Mostara, poznatiji kao bicikl – lopov, danas se, nakon sinoćnjeg uhićenja i  kriminalističke policijske obrade, branio šutnjom u Tužiteljstvu HNŽ.

Zahvaljujući domišljatosti inspektora PU Mostar, jedan od najvećih serijskih mostarskih kradljivaca je uhvaćen s plijenom u naselju Tekija, i to prije nego što su vlasnici i shvatili da su pokradeni. Naime, Pilav je prethodno izvršio provalnu krađu u podrumu zgrade u Ulici hrvatske mladeži, u blizini TC Piramida, te otuđio bicikl marke Nakamura i samohodnu vrtnu kosilicu, ukupne vrijednosti veće od 2000 maraka.

Vlasnici su ostali nemalo i ugodno zatečeni kada su im inspektori pokucali na vrata te vratili njihovu ukradenu imovinu. Svaka čast!– dojavio je za Pogled.ba jedan od stanara.

Evo kako na sudske predmete pada prašina

Inače, dok smo čekali današnje Pilalovo privođenje ispred pravosudnih mostarskih institucija u Ulici Ante Starčevića, jedan od građana nam je šaljivo dobacio: Ovako vam prašina pada na sudske predmete, pa čak i one u ladicama!, pokazujći na raskopanu cestu koja još nije, a i pitanje je kad će biti, ponovno asfaltirana. Naime, svakim prolaskom vozila ili pod naletom vjetra dižu se oblaci suhe prašine koja je nesnošljiva prolaznicima i sudskim djelatnicima u uredima. I tako već mjesecima.

‘Dar’ za lopovluk 

Kako smo pisali, upravo zbog svog nepopravljivog ‘dara’ za lopovluk ovaj 33- godišnjak ima na desetine uvjetnih i osuđujućih presuda, a u jednom slučaju, još iz kolovoza 2014., i za nanošenje teških ozljeda, koje su, naknadno će se pokazati, imale smrtonosne posljedice. Žrtva, inače njegov dugogodišnji povremeni poslovni partner i konzument droge, nakon više od dvije godine kome nedavno je podlegla, ali je Pilav i dalje ostao na slobodi, jer ne može dva puta biti suđen za isto nedjelo. Taj brutalan čin nasilništva dogodio se nakon prepirke u parku u naselju Tekija, kada je Pilav betonskim blokom u glavu udario 36-godišnjeg Sanela Zalihića, brata umirovljenog inspektora MUP-a HNŽ, i pobjegao. Naknadno je uhićen, ali je i tada pušten da se brani sa slobode pa je nesmetano nastavio svoj lopovski zanat.

Provalio je u stotine kuća i pomoćnih prostorija, podrumskih ostava u zgradama. Ukrao je tisuću stvari, među kojima su uglavnom električni strojevi i bicikla, koje proda za bagatelu i kupi drogu.  I sve tako ukrug – govore za Pogled.ba brojni policajci, koji su zbog ovakvih primjere ogorčeni, kao i sami oštećeni građani.

Robert Soldo| pogled.ba