Home Društvo Ujdur među gradonačelnicima s najnižom plaćom u RH, metkovska Gradska uprava najštedljivija...

Ujdur među gradonačelnicima s najnižom plaćom u RH, metkovska Gradska uprava najštedljivija u Dalmaciji

SHARE

Među četvero gradonačelnika s najmanjom plaćom u Hrvatskoj čak dva su sa platforme Mosta nezavisnih lista – najmanju gradonačelničku plaću ima Ante Pranić iz Nezavisne liste mladih u Vrgorcu, a na četvrtom mjestu je Katarina Ujdur, gradonačelnica Metkovića. U vrhu te ljestvice najštedljivijih je i nezavisni gradonačelnik Omiša s platforme Mosta nezavisnih lista, Ivo Tomasović. Ovu istraživanje proveo je portal gradonacelnik.hr

U usporedbi s ostalim gradonačelnicima u našoj županiji i dolini Neretve gradonačelnica Metkovića iz redova Mosta daleko je najlošije plaćena čak i u usporedbi sa puno manjim gradovima poput Opuzena i Korčule.

Katarina Ujdur mjesečno prima 8087,68 kuna,  HDZ-ovac Andrija Farbris, gradonačelnik Korčule radi za 12260,58 kuna mjesečno,  Ivo Mihaljević, HDZ-ov gradonačelnik Opuzena ima  plaću od 11812,64 kuna , plaća gradonačelnika Ploča Krešimira Vejića iz HDZ-a je 12684,92 kune.

Osim toga, metkovska gradska uprava po plaćama je među 10 najštedljivijih u Republici Hrvatskoj i najštedljivija u Dalmaciji. Metković je također i jedini grad te veličine u kojem gradski vijećnici, članovi Nadzornih odbora i Upravnih vijeća ne primaju nikakvu naknadu.