Home Šport Blaž Slišković: Moj zadatak je sa Zrinjskim osvojiti naslov prvaka

Blaž Slišković: Moj zadatak je sa Zrinjskim osvojiti naslov prvaka

SHARE

Nakon što je odradio prvi trening s nogometašima Zrinjskog, novoimenovani trener “Plemića” Blaž Slišković izjavio je kako je uvjeren da može ispuniti zadatak koji je stavljen pred njega, a to je obrana naslova prvaka.

“Svi znamo da igrači koje Zrinjski ima u svlačionici posjeduju neospornu kvalitetu, jer se radi o vodećoj momčadi prvenstva i igračima koji su prošle sezone osvojili naslov prvaka. Bilo bi neozbiljno od mene sada komentirati zašto igra i rezultati nisu na željenoj razini. Moj zadatak je vratiti momčad u željeni ritam, budući da je to preduvjet da Zrinjski ostvari zacrtani cilj i obrani naslov prvaka. Naravno da vjerujem da sam za to sposoban, jer da nisam, sigurno ne bih prihvatio ponudu da opet preuzmem Zrinjski”, kazao je Slišković, objavio je Zrinjski na svojoj Facebook stranici.

Blaž Slišković ove sezone pokušat će sa Zrinjskim napraviti ono što mu nije uspjelo u sezonama 2005./2006. i 2006./2007., odnosno osvojiti naslov prvaka.

Bivši izbornik bh. reprezentacije u srpnju 2005. imenovan je nasljednikom Franje Džidića, a u prvoj sezoni “Plemiće” je odveo do trećeg mjesta i nastupa u Intertoto kupu, dok je u sezoni 2006./2007. sa Zrinjskim završio na drugom mjestu, čime je izborio nastup u tadašnjem Kupu UEFA.

Slišković je u sezoni 2007./2008. vodio Zrinjski u prvih devet kola, nakon čega je smijenjen.

Uoči početka Lige za prvaka Zrinjski je vodeća momčad na ljestvici s bodom više od drugog Željezničara i dva boda više od trećeg Sarajeva.

U prvom kolu Lige za prvaka Zrinjski će 1. travnja u Mostaru ugostiti Krupu.