Home Društvo U noći sa subote na nedjelju DOLAZE DVIJE PROMJENE VREMENA Jedna meteorološka,...

U noći sa subote na nedjelju DOLAZE DVIJE PROMJENE VREMENA Jedna meteorološka, a druga na našim satovima

SHARE

Nakon obilja sunca i topline tijekom ovog tjedna, pred nama je kraća promjena vremena ili – dvije! Jedna meteorološka, a druga na našim satovima. Naime, u noći sa subote na nedjelju, oni se pomiču naprijed, s 2 na 3 sata, tako da će svijetli dio dana od nedjelje biti osjetno dulji.

Sunce će zalaziti nakon 19 sati, no cijena koju plaćamo za to je – sat manje sna te noći.

Što se tiče meteorološke promjene vremena, ona će biti vrlo kratke prirode. Naime, sutra, u subotu, u cijeloj će zemlji još prevladavati sunčano vrijeme. Iako će temperature već biti nešto niže, bit će još uvijek biti iznad prosjeka. Na kopnu između 15 i 20, na Jadranu od 18 do 22. Vjetar će u cijeloj zemlji biti slab do umjeren pa, sve u svemu, možemo reći da će vrijeme biti ugodno.

U nedjelju stiže pogoršanje. Već tijekom jutra će se naoblačiti i bit će kiše. Najčešće i najvišeu Gorskom kotaru, Lici, unutrašnjosti Dalmacije i na Jadranu. Rjeđe i manje u nizinama kopna.

Tijekom poslijepodneva, u višem će gorju Gorskog kotara i Like kiša prijeći u snijeg, no ne očekujemo stvaranje pokrivača.
Temperatura će u nedjelju biti osjetno niža, osobito na kopnu. Maksimalna će biti oko 10 stupnjeva. Na Jadranu oko 15, no tamo će se činiti hladnije zbog jake bure, piše vijesti.rtl.hr

Kao što sam naveo na početku, riječ je o kratkotrajnoj promjeni jer već će se u nedjelju kasno poslijepodne početi razvedravati. Obratite pozornost na prekrasan zalazak sunca! Od početka novog tjedna zato će biti sunčano, a i dnevna temperatura svakim će danom biti viša. U ponedjeljak još uvijek svježe, oko 12, no već u utorak oko 17, a u srijedu čak 20!

Samo pripazite na hladna jutra, na kopnu će ponovno biti oko nule, pa je lako moguć i mraz! Zaštitite svoje biljke kako i koliko god možete!