Home Crna kronika ‘Tuširala sam se i onda vidjela crni mobitel uperen u mene…’

‘Tuširala sam se i onda vidjela crni mobitel uperen u mene…’

SHARE

Muškarac ćelave glave, djelomično maskiran sunčanim naočalama upao je u žensku prostoriju s tuševima u 4. paviljonu Studentskog doma “Stjepan Radić” u Zagrebu.

Završavala sam s tuširanjem i slučajno pogledala dolje. Vidjela sam crni telefon uperen odozdo u mene. Ukočila sam se i počela vrištati što sam jače mogla, ispričala nam je studentica.

Muškarac u dobi od oko 30 godina, ćelave glave, djelomično maskiran sunčanim naočalama upao je u srijedu oko 19.45 sati u žensku prostoriju s tuševima u 4. paviljonu Studentskog doma “Stjepan Radić” u Zagrebu. Bio je odjeven u crnu Adidasovu trenirku s narančastim prugama na rukavima i sa strane hlača te je nosio plave tenisice. Nakon što ga je žrtva otkrila, počeo je bježati s četvrtog kata, prenosi 24sata hr.

– Iz sobe je izletjela prijateljica i krenula za njim, ali on je već stigao do 1. kata. No vidjela je što je nosio na sebi dok je bježao. Gledajući snimke očito je da nije iz doma jer je stariji od većine studenata i nikad ga ranije nisam vidjela – rekla nam je šokirana studentica, koja je ogrnuta ručnikom izletjela iz prostorije s tuševima.

Druga stanarka paviljona ispričala nam je da je prije događaja u čajnoj kuhinji vidjela dvojicu muškaraca kako piju pivo.

– Čula sam vrisak i ugledala tipa kako juri niz stepenice. Drugi muškarac vratio se u kuhinju, uzeo dva ruksaka i krenuo za njim, pa vjerujem da su bili skupa – rekla je stanarka.

Studentice su ljute što pregrade na tuševima, koje se mogu zaključati, nisu od stropa do poda, zbog čega je manijak i mogao provući mobitel te snimati.

Iz Uprave kažu da im je studentica prijavila kako nepoznati muškarac šeće paviljonom i snima po tuš kabinama.

– Nakon dolaska zaštitara primijetili smo na kamerama osobu koja bježi prema izlazu. Prema našim saznanjima, osoba nije ušla u tuš kabine. Slučaj smo prijavili policiji i oni su napravili zapisnik. Policija će isto tako pokupiti i snimke nadzorne kamere – kažu u upravi doma.

Na kamerama se ne vidi kako sumnjivac ulazi u paviljon što znači da je vjerojatno ušao preko požarnih stepenica.

– Apeliramo na studente da paze da su sva vrata na požarnim stepenicama zatvorena. Mi ih ne možemo zaključavati jer zakonski ne smiju biti zaključana. S vanjske strane se vrata ne mogu otvoriti pa tako treba spriječiti bilo kakvo postavljanje prepreka, kamenčića, opušaka itd. Tako će paviljoni biti puno sigurniji – dodaju oni.