Home Kultura UKRAJINA Zamijenite pjevačicu i dobrodošli ste na Eurosong…

UKRAJINA Zamijenite pjevačicu i dobrodošli ste na Eurosong…

SHARE

Ukrajinske vlasti spremne su prihvatiti predstavnika Rusije na ovogodišnjem Eurosongu, ali samo u slučaju da Yuliju Samoylovu (27) zamijeni drugi natjecatelj koji nema problema s ukrajinskim zakonom, rekao je potpredsjednik Vlade Ukrajine, pišu srpski mediji.

– Naravno, mi smo spremni prihvatiti sve 43 zemlje-sudionice Eurosonga, uključujuć́i i predstavnika Rusije. Rusija sama može naći izlaz iz ove situacije ukoliko predloži sudionika ili sudionicu koji nema problema s ukrajinskim zakonom. I u tom slučaju ovo pitanje će biti vrlo brzo riješeno – dodao je, prenosi 24sata.hr

Podsjetimo, domaćini ovogodišnje ‘Eurovizije’, zabranili su nastup na glazbenom natjecanje ruskoj predstavnici Yuliji Samoylovoj. Ukrajinska obavještajna agencija objavila je da je sporno to što je pjevačica nastupala na Krimu godinu nakon ruske aneksije. Tada od ukrajinskih vlasti nije zatražila dopuštenje za boravak na Krimu te su joj sada zabranili ulazak u Ukrajinu na tri godine.

Yulia je od djetinjstva u invalidskim kolicima zbog posljedica cijepljenja. Publici se predstavila u ruskom ‘X Factoru’ u kojem je pjevala ‘Molitvu’ Marije Šerifović. U Kijevu je trebala nastupati s pjesmom ‘The Flame is Burning’.