Home Kultura POSUŠJE Posjetitelji prespavali u Zemaljskom muzeju BiH

POSUŠJE Posjetitelji prespavali u Zemaljskom muzeju BiH

SHARE

Iz velike i brojne OŠ Ivana Mažuranića redovito pristižu vijesti o zanimljivim događanjima u toj najvećoj osnovnoj školi u BiH. Još se prepričava posjet Zemaljskom muzeju u Sarajevu. Naime, Obrazovni centar za demokraciju i ljudska prava Civitas, u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u BiH i Zemaljskim muzejom BiH, organizirao je program “Noć u muzeju”.

Kako doznajemo, sudjelovalo je 213 učenika i 52 nastavnika iz 51 osnovne i srednje škole iz BiH. OŠ Ivana Mažuranića Posušje predstavljala su četiri učenika: Antonija Galić, Eva Jukić, Luka Markota i Ivana Jukić uz pratnju profesorica Diane Tomić i Ivane Banožić Skoko. Cilj je bio učenicima približiti muzejski prostor kako on ne bio samo izložbeni, već mjesto učenja, istraživanja i zajedničkog rada. Učenici su prošli kroz niz radionica.

Koristeći radne bilježnice, odgovarali su na mnoštvo pitanja, a odgovore su tražili u izložbama te na završetku programa. Posuški sudionici posebice ističu vrijednost i zanimljivosti projekta te noćenje u prostorijama Zemaljskog muzeja, na strunjačama i u vrećama za spavanje, s ciljem da se sruši stereotip o muzeju kao hladnom i dalekom prostoru. Posušani ističu i sve dobro što se do sada odradilo i nastavlja raditi kako bi se obogatile vrijednosti posuškog Franjevačkog muzeja “U kući Oca mojega”.