Home Društvo Škoro: “Grozim se teze o UZP, na taj način se sudi cijelom...

Škoro: “Grozim se teze o UZP, na taj način se sudi cijelom narodu; Pjevat ćemo i za generale!”

SHARE

Gostujući u emisiji na Prvom TV, Miroslav Škoro je najavio  koncert koji će se održati u Mostaru 17. travnja, na Uskršnji ponedjeljak.

Na upit voditelja o odnosu s Matom Bulićem, Škoro odgovara da su oni u dobrim odnosima.

“Često je on bio gost meni na koncertu, kao i ja njemu”,  ističe Škoro i dodaje kako ga je nedavno vozio iz Slavonije za Zagreb.

“I privatno i poslovno smo Mate i ja dobri, čak su nas zezali da smo kumovi, jer smo Marko i ja kumovi, a on i Marko”, izjavio je Škoro.

Na upit o odnosu s Thompsonom, Škoro ističe da su oni privatno u dobrim odnosima.

“Ja sam bio kum njegovu djetetu i pošto mi nismo ljudi koji se često razvode, mijenjaju frizure i garderobe, povećavaju ili smanjuju djelove tijela, medijima, kojih je svakim danom više, jednostavno je zafalilo mesa pa su iskonstruirali sukob između nas dvojice. A tu nema nikakva sukoba”, ističe Škoro te dodaje kako u jednom trenutku prestane potreba za izvođenjem nekih pjesama i da je normalno da se raziđu bivši suradnici.

“Iako ne volim kategorizaciju glazbe, ja pjevam i tu nekakvu domoljubnu glazbu. I to ne radim jer je trenutno poželjno, to radim jer mi je došlo. Ja sam pjevao “Sude mi” generalima kad je to bilo prilično nepopularno i kad oni nisu svima bili heroji i kad se nisu svi busali u prsa i kleli u njihovu nevinost. Nisam čovjek koji podilazi i par puta sam bio u ozbiljnim raspravama s organizatorima koncerta zbog pjesme “Sude mi”, izjavio je Škoro gostujući u emisiji na Prvom TV.

Na upit voditelja hoće li zapjevati poznatu “Sude mi” i u HD Herceg Stjepan Kosača, Škoro je kazao kako hoće te da se grozi konstrukcija o udruženom zločinačkom pothvatu i presude cijelom narodu.

“Bez podilaženja bilo kome i uvažavajući činjenicu da je BiH zemlja 3 naroda, ja smatram da hrvatski generali, otkud oni bili, zavrijeđuju da ima se ukaže pozornost, da im se pomogne, da ih se ne zaboravi i da na kraju svi iz ovog izađemo čisti. Ja to neću reći samo u Mostaru, nego na svakom svom koncertu i u Meksiku i u Zagrebu. Ja se grozim tih konstrukcija o udruženim poduhvatima, nekakvim urotama, tu se na taj način sudi cijelom narodu. A to da bi neki ljudi, pa možda i ovi generali trebali biti u zatvoru zbog nekih drugih stvari je druga stvar. Ali ove konstrukcije su jako opasne i štete cijelom narodu. Na koncertu ćemo pjevati i za naše generale i ja sam uvjeren da će naša publika shvatiti da veselje nije samo skakanje u mini suknji na stol i pucanje u zrak”, zaključio je Škoro.

Podsjetimo, koncert Miroslava Škore pod nazivom “mene zovu tambure” održat će se u HD Herceg Stjepan Kosača, u Mostaru, 17. travnja.

I. C. / Dnevnik.ba