Home Društvo FOTO Svečano obilježena 25. obljetnica utemeljena HVO-a

FOTO Svečano obilježena 25. obljetnica utemeljena HVO-a

SHARE

25. obljetnica utemeljenja HVO-a u organizaciji HNS BiH i odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića obilježena je danas u Mostaru.

Nakon svete mise za poginule i umrle branitelje u katedrali Marije Majke Crkve uslijedio je mimohod s ratnim zastavama te polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred spomenika na Rondou. Poslije toga održana je svečana akademija u HD Herceg Stjepan Kosača.

“Hrvatsko vijeće obrane prvo je stalo u obranu BiH kada to drugi još nisu bili u stanju. S druge strane HVO je u združenom pohodu zajedno s Hrvatskom vojskom i Armijom BiH oslobodio BiH te nam omogućio mir. Naravno, ovaj jubilej i ovu svečanost organizira HNS i to je jedna poruka i sama činjenica da danas i jučer zapravo nazočimo ovako velikom i veličanstvenom obilježavanju govori o našoj odlučnosti i našoj spremnosti i sposobnosti da se izborimo i za jednaku poziciju hrvatskog naroda u BiH, ali i BiH koja će biti sposobna za euroatlantske integracije”, kazao je predsjednik GV HNS Božo Ljubić.