Home Politika ​Josip Zelenika imenovan povjerenikom HSS-a za Grad Široki Brijeg

​Josip Zelenika imenovan povjerenikom HSS-a za Grad Široki Brijeg

SHARE

Na sinoć održanoj sjednici Županijskog odbora HSS-a ZHŽ između ostalih točaka imenovan je i povjerenik HSS-a za Grad Široki Brijeg.

Zadaća Povjerenika je da u idućih mjesec dana formira Gradski odbor HSS-a Široki Brijeg kako bi se početkom lipnja nakon formiranja Gradskog odbora Široki Brijeg i reizbora u Općinskim odborima HSS-a u Ljubuškom, Grudama i Posušju pristupilo izborima za novi Županijski odbor i provele pravovremene pripreme za Opće izbore 2018. godine.

Povjerenik HSS-a u Širokom Brijegu postao je Josip Zelenika, dugodišnji društveni aktivist, student završne godine diplomskog studija Unutarnje politike i lokalne samouprave, predsjednik Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF), jedan od osnivača Vijeća mladih u Širokom Brijegu i suosnivač Vijeća mladih ŽZH, te član Nadzornog odbora Vijeća mladih FBiH.

Koncem 2015. postaje i predsjednik Zdravstvenog vijeća grada Širokog Brijega. Predsjednik HSS-a, gdin Mario Karamatić koji je nazočio sjednici, istaknuo je kako HSS treba nove, mlade snage i upravo zbog toga smo nakon razgovora s gospodinom Zelenikom odlučili na ovaj način osnažiti HSS kako u Županiji Zapadnohercegovačkoj, tako i u BiH. Naša politika je jasna i postati će još jasnija i snažnija zahvaljujući mladim osvježenjima.

Josip Zelenika, povjerenik HSS-a za Grad Široki Brijeg je u svome pozdravnom obraćanju istaknuo kako je nacionalna politika HSS-a svakako prepoznatljiva u hrvatskom političkom spektru, te kako je odlučio svoj aktivistički rad pretvoriti u politički upravo kroz HSS, jer je to jedina stranka u bh. Hrvata u kojoj mladi ljudi mogu biti sukreatori stranačke politike a ne samo slijepi sljedbenici, priopćeno je iz HSS-a BiH.