Home Gospodarstvo Hercegovački gospodarstvenici: Smanjiti porezna opterećenja

Hercegovački gospodarstvenici: Smanjiti porezna opterećenja

SHARE
Zakoni o porezu na dohodak i doprinose ne idu jedno bez drugog, istaknuto je na konferenciji u sklopu Mostarskog sajma. Cilj ove konferencije bio je okupiti gospodarstvenike, direktore tvrtki i voditelje financija na jednom mjestu kako bi se što bolje pripremili za izmjene koje slijede.

Hoće li novi zakoni o porezu na dohodak i doprinose rasteretiti ili pak opteretiti gospodarstvo, mostarski gospodarstvenici pokušali su doznati na konferenciji “Učinci novih zakona o porezu na dohodak i doprinose na gospodarstvo i uposlenike”.

U Gospodarskoj komori Grada Mostara smatraju kako zakon ide u dobrom smjeru, no da njegovi učinci neće biti pozitivni za mala i srednja poduzeća.

Ako bi se poslodavci rasteretili, smatraju u Komori, stvorili bi se bolji ekonomski uvjeti koji bi pak rezultirali većim brojem radnih mjesta. Njihov ključni prijedlog je smanjenje porezne stope.

Konferencija poput ove, kažu organizatori, pomoći će gospodarstvenicima u poreznom i financijskom planiranju s obzirom da novi zakoni donose brojne izmjene. Nacrti zakona utvrđeni su na nedavnoj sjednici Federalne vlade, a njihova primjena trebala bi započeti početkom sljedeće godine.