Home Zanimljivosti Znate li što ujutro rade svi sretni, uspješni i inspirativni ljudi?

Znate li što ujutro rade svi sretni, uspješni i inspirativni ljudi?

SHARE

Bilo da ste muškarac ili žena, vjerujemo kako vam je jedan od životnih ciljeva da budete što uspješniji, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu. NIKADA nije loše uhvatiti koji savjet od takvih inspirativnih ljudi.

Svatko od nas ima svoj put i način kako želi postići nešto, što osobno smatra uspjehom, no čini se kako svi takvi ljudi ipak imaju nešto zajedničko.

Radi se o određenoj jutarnjoj rutini, koja ih smiruje i uveseljava odmah nakon buđenja i prije kaosa koji ih čeka taj dan, bilo kod kuće, bilo na radnom mjestu. Ta ih rutina čini sretnijima, produktivnijima, ali i zdravijima, tvrde stručnjaci, a na svakom je od nas da sam odredi tu rutinu, odnosno naviku.

Hoće li to biti tuširanje, vježbanje, ispijanje kave, kvalitetan doručak, sastavljanje popisa obaveza, trčanje, razgovor s partnerom, listanje omiljenih časopisa, čitanje knjige ili portala, izbor prepuštamo vama. Stručnjaci ističu kako je samo bitno da to bude u vrijeme mira i tišine.

No, ako ste velika spavalica, nemojte stavljati dodatni pritisak na sebe. Dovoljno je da se za početak probudite 10-ak minuta ranije nego inače. I tako ćete jutarnje stvari obaviti smireniji, jer ćete osjećati kao da imate više vremena.

To vrijeme postupno povećavajte, dok ne budete spremni ustati se i sat vremena ranije za još veći duševni mir. Možda vam sada zvuči okrutno, no vjerujte nam – itekako se isplati.