Home Društvo Proslava 25. obljetnice obrane Livna

Proslava 25. obljetnice obrane Livna

SHARE

Obilježavanje 25. obljetnice obrane Livna počinje 13. travnja i trajat će do 23. travnja.

Središnja proslava, koja će biti upriličena 23. travnja, počinje misom, zatim će se održati svečani mimohod i sjednica Općinskog vijeća Livna, a potom polaganje vijenaca, te proslava u Memorijalnom centru u Rujanima, potvrđeno je u Općini Livno, koja je organizator obilježavanja.

Program pod nazivom 25. obljetnica obrane Livna započinje u nedjelju 13. travnja u 9 sati sjećanjem na Domovinski rat s obilaskom sektora livanjske bojišnice.

U ponedjeljak, 15. travnja od 11 do 14 sati organizator je pripremio natjecanje u sportskom ribolovu  na rijeci Sturbi – 11. Livanjski kup, dok je za 19. travnja u 19 sati u dvorani Pastoralnog centra planirana promocija knjige „Huda jama“.

U četvrtak, 20. travnja, s početkom u 19 sati program se nastavlja izložbom slika akademskog slikara Ivice Vlašića u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica pod nazivom Ljepote krajolika – bogatstvo doživljaja.

Dan kasnije, 21. travnja u 19 sati biti će održano predstavljanje knjiga Damira Markuša i Damira Plavšića, “Bitka za Vukovar – Kako smo branili grad i Hrvatsku”, uz glazbeno scenski prikaz.