Home Šport Igman ima 10 bodova prednosti ispred Posušja

Igman ima 10 bodova prednosti ispred Posušja

SHARE

Pošto je u 20. kolu Igman lakoćom svladao Kupres u gostima 6:0 (Kašić 3, Pajić, Nuhić, Gagula), a drugoplasirano Posušje bilo slobodno, sada je razlika 10 bodova u korist Konjičana.

Ipak, nećemo reći da je prvenstvo odlučeno, jer Igman ima utakmicu više i mora gostovati na Mokrom docu, a u igri je još 27 (ili 30 bodova). Osim borbe za vrh, još je zanimljivija borba za ostanak. Teorijski je moguće da ispadnu tri kluba (jer u 1. ligi FBiH pomalo “vise” Velež i Čapljina).

Rama je jesen završila kao posljednja, ali Rama je proljetos stalno domaćin, niže pobjede i blizu je izlaska iz opasne zone. Na svojoj Luci svladala je Cim 3:0 (Bećirović, Ivić, Babić).

Sloga iz Ljubuškog u ovom je kolu napokon “pokazala zube” te izborila pobjedu na Babovcu protiv Turbine 3:0 (Kajtazi 2, Biško). Ovo možda znači da su i Ljubušaci izašli iz krize, ali i da je Turbina upala u krizu! Sada “opasno žive” Grude, jer iz kola u kolo nižu loše rezultate, što je znak da momčad nije prošla pripreme i da priče o lošoj financijskoj situaciji nisu samo prazne priče.

Na Elić luci ovaj se put “počastio” Branitelj koji je slavio uvjerljivo 3:0 (Klarić 2, Skoko). Sloga (U) teško je izborila pobjedu protiv Tomislava – 2:1 (Abazović 2 za Slogu, Stipić za Tomislav). Brotnjo i Kamešnica podijelili su bodove (0:0).

Troglav 1918 na Zgonama je minimalno svladao Klis 1:0 (Velić). POREDAK nakon 20. kola: Igman 54, Posušje 44, Klis 37, Branitelj 36, Turbina 33, Tomislav, Troglav 1918 i Sloga (U) po 28, Brotnjo 25, Cim 21, Kamešnica 19, Grude i Rama po 14, Sloga (Lj) 11, Kupres 8 bodova. STRIJELCI: 20 pogodaka – Glavina (Posušje), 15 – Šimunović (Klis), 13 – Bajrić (Igman)…