Home Društvo Uprava za civilnu zaštitu HNŽ: 20.000 maraka opreme za vrijedne volontere HGSS-a...

Uprava za civilnu zaštitu HNŽ: 20.000 maraka opreme za vrijedne volontere HGSS-a Čitluk – Međugorje

SHARE

Kao i svake godine, a poučeni dosadašnjim iskustvom povodom blagdana, HGSS Čitluk – Međugorje samoinicijativno je organizirao cjelodnevno dežurstvo tijekom kojega je petnaestak članova stanice cijeli dan obilazilo međugorsko brdo Križevac.

Tijekom jučerašnjeg dana dana imali su pune ruke posla, neprestano su obilazili brdo Križevac, odradili su dva transporta i tri saniranja ozlijede uslijed pada.

– Oko 13:20 dobili smo poziv da je na Križevcu, na mjestu po najvećem broju nezgoda koje zovemo „SIPAR“, uslijed pada, bh. državljanka teže ozlijedila nogu. Ekipa koja je bila blizu u roku od nekoliko minuta stiže do unesrećene, te nakon pregleda vrši se imobilizacija noge u međuvremenu se priključuju ostali timovi koji su bili raspoređeni na postajama i pristupa se transportu. U podnožju je unesrećena predana Malteškoj ambulanti, na daljnju obradu.

Tek što se ekipa uspjela kratko odmoriti od transporta uslijedilo je novo raspoređivanje po postajama i novi transport. Oko 16 sati javljeno nam je da se na 12-toj postaji nalazi engleska državljanka koja je pala i zadobila ozljedu gležnja. Nakon imobilizacije ustanovljeno je da unesrećena ne može hodati uz našu pomoć do podnožja, te je uslijedio transport unesrećene.

Također, u međuvremenu smo sanirali tri ozlijede nastale uslijed pada, te su hodočasnici mogli nastaviti dalje sami.“ –  objavljeno je na Facebook stranici ove volonterske službe.

Inače, nakon što smo objavili priču o tome kako članovi HGSS-a Čitluk- Međugorje spašavaju unesrećene o svom trošku, ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ, Eugen Ćubela, i njegovi suradnici bez oklijevanja prvi su im priskočili u susret i pokrenuli incijativu da se ovoj službi osigura oprema u vrijednosti od 20.000 maraka.

R.S./Pogled.ba