Home Šport ZRINJSKI Individualna kvaliteta i širina kadra donijeli povratak na vrh

ZRINJSKI Individualna kvaliteta i širina kadra donijeli povratak na vrh

SHARE

Mogla je to biti i najuvjerljivija pobjeda Zrinjskog, pa se može kazati kako je Radnik sa 2:0 porazom još dobro prošao na gostovanju u Mostaru. Plemići su igrali dobro, napravili su cijeli niz dobrih prilika i svojom su napadačkom taktikom i promjenama pozicija nekih igrača poptuno iznenadili Radnik.

Širina kadra

Uz sve to, plemići se nisu previše potrošli. Tim više što na ovoj utakmici nije moglo igrati puno nogometaša (Stojkić, Blaić, Barić, Mešanović…), a svojevrsnu je poštedu dobio i Todorović, koji je u igru ušao u drugom dijelu. Ipak, protiv Radnika se vidjela ta širina kadra plemića. Bez obzira na njegov status u Zrinjskom, Tonči Kukoč je uspješno igrao nogomet u puno jačim ligama od ove u BiH. Ipak, pored mladog Luke Lučića nije dobio priliku na lijevom boku. U izostanku Barića i Blaića, na desnom je beku zaigrao Peko. U napadu je na ovoj utakmici bolje izgledao od obojice spomenutih na njihovim svim utakmuicama za Zrinjski. Naravno, u obrani to nije izgledalo tako dobro, ali je Peko struci pokazao kako za nuždu može biti i solidno rješenje za desni bok. Sve ovo dovoljno govori o širini igračkog kadra Zrinjskog, odnosno o konkurenciji koja vlada u ovoj momčadi. Jedini minus u pobjedi je ozljeda Tomića, koji je ozljedio preponu, pa će on do utakmice sa Slobodom biti pod upitnikom.

– Najvažnije je kako smo uspjeli pobijediti. Znali smo i prije početka kako će biti teško, ali smo uspjeli odigrati kvalitetno, imali smo 4 – 5 lijepih prilika, dominirali smo, te na koncu i zasluženo pobijedili. Imali smo tijekom prvog poluvremena nekoliko uistinu odličnih prilika, koje nismo iskoristili. U finišu utakmice gosti su dva puta došli do prilike za pogodak. Mogli smo biti kažnjeni za promašaje, tko zna kako bi se u drugom dijelu utakmica odvijala da se to dogodilo, izjavio je nakon utakmice Blaž Slišković.

Ipak, u drugom dijelu Mostarci nisu odustajali, brzo su došli do novog pogotka. Nastavili su plemići inzistirati na napadačkom nogometu i to se isplatilo.

– U nastavku smo krenuli dobro, postigli smo pogodak na vrijeme, te do kraja održali prednost. Najvažnije je kako se nismo mnogo potrošili, te kako nam je ostalo snage za dalje, a smatram i da smo na dobrom putu – dodao je Slišković kazavši kako njegovu momčad idući vikend očekuje teška utakmica protiv Slobode u Tuzli.

Taktička iznenađenja

Taktika i pojedinačna kvaliteta bili su previše za Radnik. Jedan od razloga tomu bio je i Oliver Petrak. Nekim je možda i iznenađujuće kako je tako slabo odigrao napadač Radnika Darko Obradović, koji je istina, imao par dobrih situacija za gol, ali ostatak susreta je jednog od najboljih napadača lige dobro čuvao Petrak. Naravno, puno mu je pomagao i Katanec, ali je Petrak kao vezni igrač ovaj put dobro odigrao na mjestu stopera, stigao je zabiti pogodak početkom drugog dijela. Svakako vrijedi istaknuti njegov doprinos Zrinjskom od kako uopće brani boje tog kluba. Kad smo već kod doprinosa, vrijedi izdvojiti i Ultrase. Oni su svoj 23. rođendan na tribinama obilježili na sebi svojestven način, na kraju su dobili pljesak igrača. •