Home Šport Plavi s Pecare nemaju se namjeru samo braniti

Plavi s Pecare nemaju se namjeru samo braniti

SHARE

Na Pecari nogometaši, stručni stožer i navijači pokušavaju zaboraviti subotu i poraz protiv jajačkog Metalleghea, koji je malo “naoblačio ozračje” u plavim redovima.

Moraju iz glave izbaciti poraz

– Metalleghe i subotu moramo izbaciti iz glave, jer čeka nas teška i važna utakmica na Grbavici. Stanje u momčadi je dobro i optimistično. Osim ozlijeđenog Dine Ćorića, nitko nema zdravstvenih problema. U 14 sati imamo sastanak na Pecari na kojemu ćemo analizirati sve što je bilo na dvije prethodne utakmice, izvagati i pozitivno i negativno te pokušati izvući prave zaključke. Zatim, u 15 sati na Pecari imamo trening, a onda put pod noge i pravac Sarajevo, rekao nam je jučer oko podne pomoćni trener Mirko Hrgović, koji je na pitanje o sastavu samo slijegnuo ramenima, dajući nam do znanja da je to u nadležnosti prvog trenera Gorana Sablića:

– Naša se zadaća zna – izboriti finale Kupa BiH. Dakle, idemo po povoljan rezultat na Grbavicu. Svakako se nećemo braniti i čuvati onih značajnih, ali i “krhkih” 1:0 iz prve utakmice na Pecari. Cilj zabiti gol i tako olakšati put do finala, kaže Mirko Hrgović.

Gledali smo trening u ponedjeljak na Pecari, ali nismo mogli ni naslutiti sustav igre ni sastav momčadi, jer trening je bio više opuštajući, s nešto “ševe” i treniranja udaraca prema Soldi i Bilobrku. Po nama, protiv Jajčana u subotu igrala je većina nogometaša koji će i danas nastupiti, s tim kako će se u početnoj jedanaestorici naći Boris Pandža i Josip Ćorluka, te Wagner koji je protiv Metalleghea igrao 25 minuta. Dakle: Bilobrk, Bralić, Pandža, Barišić, Ćorluka, Marković, Zlomislić, Lončar, Krstanović i Menalo su vjerojatnih 11.

Spas sezone

Za popuniti zapisnik “do vrha” još konkuriraju: Soldo, Brekalo, Ivanković, Kožul, Marina, Sesar, Baraban, Čabraja, Repić… Miličević i Nikić će možda zaigrati u Sarajevu, ali na Koševu (15 sati), gdje igraju uzvratni polufinale Kupa BiH protiv Sarajeva, ali za juniore. Matej Marić je ozlijeđen, te neće konkurirati ni za seniore ni za juniore, dok je Matej Sivrić izvan kombinacija jer je jesenas u kupu nastupao za Zrinjski. Širokom Brijegu je utakmica iznimno važna za “spas sezone”, jer bi se samo pobjedom u kupu mogao plasirati u Europu nakon što nije u prvenstvu uspio izboriti nastup u Ligi za prvaka.