Home Društvo PREDSJEDNIŠTVO STUDENTSKOG ZBORA Posjet Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH

PREDSJEDNIŠTVO STUDENTSKOG ZBORA Posjet Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH

SHARE

Članovi Predsjedništva Studentskoga zbora Sveučilišta u Mostaru Marina Lavrić i Josip Cvitković posjetili su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Zagrebu.

Predstavnike Studentskoga zbora dočekali su savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini Žana Ćorić te glasnogovornik Ivan Zeba, koji su iskazali veliko zanimanje za rad Studentskog zbora i život studenata u Mostaru, priopćeno je iz Studentskoga zbora mostarskoga Sveučilišta.

Predstavnici Studentskoga zbora Sveučilišta u Mostaru predstavili su plan i program XVII. saziva Studentskoga zbora Sveučilišta u Mostaru, koji predvode Marko Džoić i Slaven Ivančić, u cilju razvoja i očuvanja studentskih interesa unutar Sveučilišta.

Predloženo je osnivanje nagradnoga fonda u cilju motiviranja studenata za daljnji rad i aktivnost, kao i dodatna predavanja o pisanju projektnih prijedloga koje financira Europska unija.

– Studentska populacija jedan je od naših najvećih prioriteta i dajemo si za obvezu pomoći mladim Hrvatima u Bosni i Hercegovini”, poručila je savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini Žana Ćorić.

Glasnogovornik Zeba se osvrnuo na uspješan razvoj mostarskoga Sveučilišta te na važnost obrazovanja koje je ključ ostanka, odnosno opstanka Hrvata u Bosni i Hercegovini.