Home Gospodarstvo Trnjak 2013 Vinarije Nuić predstavljen na sajmu u Japanu

Trnjak 2013 Vinarije Nuić predstavljen na sajmu u Japanu

SHARE

“Više od 900 vrsta vina iz cijelog svijeta se svake godine predstavlja i prodaje na ovom sajmu, kao i u tržnim centrima DAIMARU koji su u kategoriji centara Harrods u Londonu”, priopćeno je iz FIPA-e.

Navode da je predstavnik FIPA-e u Japanu Shigehiko Nishihama predstavljao bh. vina na spomenutom sajmu, upoznavajući direktno japanske potrošače o kvalitetu proizvoda.

“Japanski potrošači su imali priliku probati i uživati u okusu bh. vina i izrazili su zadovoljstvo njegovim kvalitetom”, stoji u priopćenju.

Zahvaljujući angažmanu Nishihame, 2014. godine proizvođači vina iz BiH su prvi put počeli izvoz vina na japansko tržište. Japanska tvrtka M & P Corporation iz Tokija odlučila je uvesti devet vrsta vina iz BiH koje se uspješno prodaju na tržištu Japana.

Više od 12 godina predstavnik FIPA-e Nishihama surađuje s proizvođačima vina u BiH, koje je već posjetio i čija vina promovira potrošačima na tržištu Japana. Pored tržnih centara, bh. vina se prodaju putem interneta.

Promotivne aktivnosti s ciljem povećanja izvoza vina će biti nastavljene, bez obzira na činjenicu da nijedna nadležna institucija BiH nikada nije izdvojila bilo kakva financijska sredstva za ovu namjenu.