Home Auto Vranić ima konkurenciju: Dron otkrio gdje Volkswagenovi dieseli odlaze umrijeti!

Vranić ima konkurenciju: Dron otkrio gdje Volkswagenovi dieseli odlaze umrijeti!

SHARE

Na sad već staru šalu da se s Mjeseca vidi Kineski zid i skladište neprodanih Rovera sada možemo pridodati i opozvane Volkswagenove diesele u SAD-u

Zapravo, prava istina je da s Mjeseca ne vidi ni Kineski zid, međutim zračna snimka napravljena dronom pokazuje ogroman posljedice afere Dieselgate. Iako parkiralište nagomilanih TDI-a izgleda zastrašujuće i slučajnom prolazniku koji se nalazi čvrsto na tlu, tek zračna snimka snimljena dronom u Michiganu pokazuje ogromne posljedice VW-og buybacka vozila pogođenih aferom Dieselgate.
Parkiralište na kojem se nalaze tisuće automobila nalazi se ispred stadiona Pontiac Silverdome u američkom gradu Pontiac u saveznoj državi Michigan, a tek je jedno od mnogih mjesta u SAD-u gdje se trenutno nalaze otkupljenih VW-ovi dieselaši koji će svoju karijeru završiti pod hidrauličnom presom.

Zemljaski pogled

Zemljaski pogled

Da bi stvar bila još tužnija, stadion u Silverdomeu je godinama zatvoren nakon što je ugostio mnoge utakmice u kojima su domaćini bili Detroit Lionsi (NFL), ali i Detroit Pistonsi u NBA svijetu. Na Silverdomeu su se odigrale i četiri utakmice pravog nogometa davne 1994. kada je SAD bio domaćin svjetskog prvenstva.
Na parkiralištu mrtvog stadiona sada su mrtvi dieseli – tisuću diesela, tisuću priča, nekada automobili mnogih obitelji, tvrtki, mladića i djevojaka čekaju svoj konačni tužni kraj. Ovu snimku pomnožite s četiri, pet ili tko zna kojim brojem. Toliko diesela odlazi u svoju preranu smrt.