Home Šport FOTO: Humanost iznad svega – nije bio važan rezultat, nego pomoći izgradnju...

FOTO: Humanost iznad svega – nije bio važan rezultat, nego pomoći izgradnju Dompesa

SHARE

Recimo prije ičega drugog: humanitarna utakmica s koje je prihod išao za gradnju studentskog doma Dompes igrana jučer pod Bijelim brijegom po svemu je ispunila očekivanja. Čak “prebacila plan”. Bilo nam je to jasno čim smo bacili pogled na gledalište: i uz hladno vrijeme, na tribinama se okupilo više od 5000 gledatelja!

Spektakl i veliki pljesak

Brojka je to zbog koje su – htjeli ili ne htjeli – bili zavidni i u redovima ovdašnjeg domaćina Zrinjskog, aktualnog prvaka BiH.

– Koliko će ljudi doći, nisam mogao zanti, ali znam da je “planulo” više od 10 tisuća ulaznica. Znači, bit će i spektakla i pljeska, ali bit će i prihoda za gradnju našega doma. Nije ovo jedini prihod jer svoje je priloge dalo voiše od 4000 darovatelja, rekao je prije utakmice uime organizatora fra Iko Skoko koji se na stadionu pojavio dva–tri sata prije utakmice, obučen u prikladni dres, pardon, fratarski habit… Svima je zahvalio i pozdravio gledatljstvo s “Mir i dobro!”.

Uoči utakmice u obje je svlačionice vladala stanovita nervoza. Jedni i drugi pričali su samo o pobjedi, pokušavajući špijunirati protivnike i naći im slabe točke. Bilo je tu “šupljih” priča jer pojedinci su glumili ozljede, prodavali priče da nisu u formi ili da su umorni od puta.

Promjene u sastavima

– Mislim kako mogu odigrati desetak minuta, možda koju više, priznao nam je Goran Jurić i dodao: – Imam koilogram više nego kad sam igrao aktivni nogomet. Već na početku Humane su zvijezde povele, strijelac je bio Mario Stanić u 13. minuti nakon lijepe akcije. Gledalište je ustalo i nagradilo Stanića, ali veselje Humanih zvijezda trajalo je samo 3-4 minute.

Bivše “hajdučko srce” Nenad Pralija izjednačio je na 1:1…, redali su se atraktivni potezi s jedne i druge strane, a s tribina nije prestajao pljesak. Recimo da je bilo dosta promjena u oba sastava u odnosu na najavljene i na službeni zapisnik koji smo dobili, ali, po njemu, za Humane zvijezde nastupili su: Ivica Grnja (izbornik), Goran Jurić, Boris Živković, Kruno Jurčić, Mario Stanić, Goran Vlaović, Marko Babić, Tomo Šokota, Ivan Bandić, Marko Milanović, Vijeko Škrinjar, Mate Neretljak, Željko Ačkar, Darko Ćordap, Mario Harmat, Antun Labak, Damir Škaro, Stjepan Jukić, Amir Kazić Leo, Mate Bulić, Slaven Knezović, Igor Toilć, Drago Ćosić, Marko Sivak, Milan Strelja, Daro Bušić, Slaven Kovačić, Željko Skender, Dražen Ilić, Robert Komljenović, Željko Lapec, Nikola Krišto, Dejan Pap, Nino Tušek, Anica Birac i Branko Tušek. Za ekipu Dompesa igrali su: Jozo Pavković (izbornik), Mato Zovko, Goran Sablić, Mirko Hrgović, Nenad Pralija, Aldin Džidić, Martin Banović, Igor Musa, Blaž Slišković, Ivica Šurjak, Dragan Čović, Ante Rukavina, Milenko Bikić, Vlatko Đolunga, Ivica Mornar, Bojan Rajković, Albert Pehar, Marinko Čavara, Ante Kvesić, Denis Lasić, Damir Beljo, Dario Čondrić, Ivan Anić, Nikola Franjić, Tihomir Matošević, Ante Vidačak, Josip Kupreškić, Goran Azinović, fra Mario Knezović, dr. Miljenko Bevanda, Stjepan Skoko, Antonio Čarapina i Nevenko Herceg. Utakmica je kasnila 15-ak minuta jer je dio nogometaša kasnio, osobito oni koji su putovali iz udaljenijih krajeva, a razlog je loše vrijeme. Na vratima Dompesa bio je žepački načelnik Mato Zovko, u svoje vrijeme vratar premijerligaša Žepča. “Davno sam prestao igrati, ali na humanitarne akcije uvijek se rado odazivam i dajem sve od sebe na terenu”, kazao je Zovko. Poznati pjevač i miljenik publike Mate Bulić kaže da je nastupio na bezbroj humanitarnih utakmica stojeći među vratnicama.

“Od srca podržavam svaku humanitarnu akciju i uvijek se na njih rado odazovem”, kaže Bulić. Dražen Ladić nije mogao doći, ali je Mato Neretljak, trener Metalleghea iz Jajca, našao zamjenu u Milanu Kuzmiću, pričuvnom vrataru Metalleghea, koji još uvijek aktivno igra nogomet. Jedan od boljih u momčadi Humanih zvijezda bio je bivši Vatreni Kruno Jurčić. Ponajdulju kilometražu za dolazak u Mostar “potrošio” je Bruno Marić, najbolji sudac hrvatske nogometne lige. Da bi došao u Mostar iz Daruvara, prešao je u jednom smjeru 700 km.