Home Gospodarstvo MOST PREKO RIJEKE SAVE Širokobriješki Hering preuzima gradnju mosta Svilaj

MOST PREKO RIJEKE SAVE Širokobriješki Hering preuzima gradnju mosta Svilaj

SHARE

Hrvatska građevinska tvrtka Viadukt glavninu poslova na izgradnji novog mosta Svilaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine preko Save, koji je dio autoceste na koridoru Vc, predat će  Heringu iz Širokog Brijega, potvrđeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

Igor Pejić kazao je da je takva odluka donesena kako bi se spriječili mogući problemi u gradnji tog važnog infrastrukturnog projekta.

”Viadukt i dalje radi, tu nije ništa sporno no jasno je kako u ovoj fazi neće moći iznijeti ugovor do kraja u smislu milijunske nabave čelika. Zbog toga smo odlučili da se ide u prekompoziciju konzorcija i ugovora”, kazao je Pejić.

To konkretno znači kako će tvrtka Hering iz Širokog Brijega sada preuzeti izvedbu 60 posto poslova na gradnji mosta dok će Viaduktu ostati 40 posto posla dok je po originalnom ugovoru bio obrnuti omjer.

Preinake ugovora još trebaju biti potvrđene u kontaktu s predstavnicima Vlade RH i Hrvatskih autocesta.

Viadukt se suočio s ozbiljnim poteškoćama u osiguranju likvidnosti zbog čega kasne i radovi na mostu između otoka Čiova i kopna, piše Avaz.

U ministarstvu prometa i komunikacija BiH ističu kako ne žele dopustiti da se problemi koje ima Viadukt preliju i na projekte važne za BiH.

“Projekt je previše bitan za BiH da bismo sve prepustili slučaju”, kazao je Pejić.

Hrvatska i BiH zajednički financiraju gradnju mosta kod Svilaja. Vrijednost projekta je 22,3 milijuna eura a prema projektu most treba biti dug 660 metara s po tri prometne trake u oba smjera.

Dnevnik.ba