Home Društvo ZLATNI RAT Brkić o koncesiji zbog koje vrije u HDZ-u: Kriv sam...

ZLATNI RAT Brkić o koncesiji zbog koje vrije u HDZ-u: Kriv sam što sam živ

SHARE

Vijećnici Splitsko-dalmatinske županije u utorak su donijeli odluku da se koncesija za ‘Zlatni rat’ daje zagrebačkoj tvrtki ‘Sport B’ d.o.o. Odmah po donošenju odluke najavljeni su prosvjedi i blokada bračke plaže. Splitski župan Zlatko Ževrnja proces je ocijenio “čistim kao suza”, no Mostov Nikola Grmoja izjavio je kako je čuo da ga HDZ zbog te “loše” situacije pokušava zamijeniti. Ubrzo se javio i premijer Andrej Plenković koji je, na Grmojinu primjedbu, kratko kazao da mu je važno “rješavanje situacije s Bolom”. Konačno se o tom slučaju oglasio i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, kojeg dio medija povezuje s dodjelom koncesije.

Milijan Brkić poručuje da s cijelom pričom nema nikakve veze.

“Očito sam kriv što sam živ i što poznajem neke ljude”, rekao je Brkić dajući do znanja da mu je jasno u kojem smjeru ide priča s koncesijom.

U vrhu HDZ-a, javlja Večernji, nisu htjeli ništa komentirati kada je riječ o Brkiću, niti su se upuštali u ocjene znači li Plenkovićevo uključivanje u aferu s koncesijom obračun s Brkićem, nego su poručili da čekaju nadzor resornog ministarstva.

Važna odluka Olega Butkovića – ministra pomorstva, prometa i infrastrukture

”Čeka se Butkovićeva odluka, a nakon toga će se odlučivati što sa Ževrnjom. Činjenica jest da je HDZ-u to pred izbore jako naštetilo, a najviše Ževrnji”, rekao je pak za Jutarnji jedan sugovornik blizak vrhu stranke.

“Premijer nije znao što se sprema za Zlatnim ratom, a kada je saznao bio je jako ljut. Odmah je sazvao utjecajne članove stranke na sastanak na kojem je Vladimir Šeks predložio da se pokrene nadzor”, rečeno je Jutarnjem iz vrha HDZ-a.

Podsjetimo, Butković je u međuvremenu donio odluku o imenovanju stručnog povjerenstva za obavljanje upravnog nadzora nad postupkom dodjele koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na plaži Zlatnom ratu u Bolu.

Povjerenstvo je Splitsko-dalmatinskoj županiji poslalo zahtjev za dostavu cjelokupne dokumentacije koja je bila predmet davanja koncesije zajedno sa svim ponudama kako bi provjerilo i utvrdilo zakonitost cjelokupnog postupka dodjele koncesije i sve relevantne činjenice u tom postupku koje u skladu sa zakonom provode jedinice regionalne samouprave, stoji u priopćenju Ministarstva.

Butković tvrdi da ta odluka nije po nalogu premijera, iako je Andrej Plenković od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u srijedu zatražio žurnu provedbu upravnog nadzora.

A što o svemu misli direktor Božo Krmek?

Direktor zagrebačke tvrtke Sport B d.o.o. Božo Krmek oglasio se u srijedu za portal Direktno povodom negativnih napisa i kritike te odluke.

Božo Krmek u izjavi ističe kako “uprava tvrtke Sport B prije zaprimanja bilo kakve službene odluke od strane nadležnih tijela Splitsko-dalmatinske županije, i prije pravomoćnog okončanja natječajnog postupka, nema namjeru sudjelovati u medijskim spekulacijama, niti komentirati ponude drugih subjekata u nadmetanju”.

“Društvo Sport B d.o.o. dostavilo je valjanu ponudu, u okviru koje je ponudilo nadležnim tijelima svoju viziju razvoja plaže Zlatni rat u Bolu, a u skladu s traženim uvjetima natječaja uzimajući u obzir sve propisane uvjete uključujući i financijski okvir projekta. Naša ponuda temelji se na načelima kvalitete proizvoda, održivog razvoja i uravnoteženog ulaganja, a to je, po našem sudu, svakako najznačajniji segment očuvanja javnog interesa. Na to, kao i na planirani broj novih radnih mjesta namijenjenih, prije svega, lokalnom stanovništvu smo vrlo ponosni”, dodaje Krmek.

Krmek je također u izjavi za Direktno odbio komentirati veze s obitelji bivšeg saborskog zastupnika i ustavnog suca Vice Vukojevića, te poslovnim partnerom Vukojevićevog sina Višeslava, poznatim poduzetnikom i sportskim djelatnikom Zoranom Gopcem.