Home Zanimljivosti SUPERTATE: Kako napraviti pješčanik?

SUPERTATE: Kako napraviti pješčanik?

SHARE

Klinci iz nekog razloga obožavaju igru sa svime sa čime se mogu uprljati od glave do pete i to znaju svi roditelji. Jedna od omiljenih dječijih zabava je sigurno igranje u pijesku i ako imate mjesta u dvorištu ovog proljeća im napravite pješčanik.

Nemojte odmah prevrtati očima i tražiti broj od majstora, pošto nije tako teško kako zvuči. Kao bonus dobit ćete tu povlasticu da vas klinci gledaju kao osobnog superheroja. Treba li vam veći poticaj?

Pješčanik može biti dimenzija koje poželite, ali kvadrat 1×1 metar će biti sasvim dovoljan. Neće zauzeti previše prostora u dvorištu, a opet klinci će imati dovoljno mjesta za igru.

1. korak

Da biste napravili okvir, nabvite osam dasaka, četiri dužine od po jedan metar i četiri o 1,56 m. Napravite dva drvena okvira, pričvrstite ih čavlima i kutnim, metalnim zaštitama koje ćete staviti sa unutarnje strane.

2. Korak

Stavite jedan okvir na drugi i pričvrstite metanim pločicama i šarafima.

3. korak

Nakon što ste napravili okvir treba vanjski okvir na kome će klinci moći sjediti. Unutarnja strana dasaka za okvir treba biti jednaka osnovnom okviru, izmjerite pa prema vanjskom dijelu izrežite pod uglom od 45 stupnjeva.

4. korak

Pripremljene daske za okvir položite na zemlju, pričvrstite sa svih strana.

5. korak

Nakon toga, okvir za sjedenje postavite na osnovni i pričvrstite šarafima.

6. korak

Ako želite pješčanik možete obojiti, a u tome vam mogu pomoći i vaši mališani, naravno ako su dovoljno stari da drže četkicu u rukama.

7. korak

Na mjesto gdje planirate postaviti pješčanik postavite komad najlona, stavite okvir, napunite pijeskom i to je sve. Najlon obavezno dobro izbodite po cijeloj površini zbog drenaže, da pijesak ne bi postao previše vlažan.

Napomena: Ako baš niste vični, posavjetujte se sa nekim majstorom ili olakšajte sebi tako što će vam daske izmjeriti i izrezati netko stručan.