Home Politika Milijan Brkić: ‘Nikakva suradnja s MOST-om više ne dolazi u obzir’

Milijan Brkić: ‘Nikakva suradnja s MOST-om više ne dolazi u obzir’

SHARE

Sinoć je u Dnevniku HRT-a aktualnu krizu Vlade prokomentirao HDZ-ov Milijan Brkić, koji je kazao kako je uvjeren da će u dogledno vrijeme biti izvršeno parlamentarno preslagivanje.

“Vlada nije u krizi. Imenovani državni tajnici obnašat će dužnosti do imenovanja novih ministara, 79 potpisa imamo za smjenu Bože Petrova, istodobno ide i prikupljanje potpisa za imenovanje Gordana Jandrokovića novim šefom Sabora.

Ovo je zahtjevna operacija, treba je voditi mirno i hladne glave, bez euforije, nitko nije ovo želio, ali kad dođe do nepovjerenja, mora se presjeći i reći da je dosta.

Danas smo krenuli s prikupljanjem potpisa za Jandrokovića. Kolege iz IDS-a i neke iz HNS-a su potpisali za razrješenje, a za Jandrokovića nisu, ali pustimo do utorka da vidimo koliko će ih biti.

Obavljaju se razgovori sa svim parlamentarnim strankama, nadam se da će svi odgovorni prepoznati trenutak.

Petrovu je ovo jasna poruka, 79 zastupnika potpisalo je protiv njega, on kao odgovorni čovjek, nadam se da će u skladu s time postupiti. Nadam se da će odmah iza glasanja o Mariću staviti glasanje o sebi”, kazao je Brkić.
“Koga nema bez njega se može”

“Nažalost, više nikakva suradnja ni na kojoj razini s MOST-om ne dolazi u obzir. Razgovarat ćemo sa svim parlamentarnim strankama osim SDP-om, sigurni smo u većinu.

Dužnosnici MOST-a demagoški prodaju lekcije drugima o poštivanju propisa, a oni se toga ne drže. Orepić je unio u praksu nešto neviđeno, da on kao osoba koja se treba brinuti o provođenju zakona poziva na puč. Hvala Bogu pa nema velike potpore. MOST je faktor destabilizacije RH, ako je ikada bila potrebna stabilnost, to je sada pred sezonu.

Onog koga nema bez njega se može”, zaključio je Brkić.