Home Društvo Pljuskovi i grmljavina stižu do kraja dana u BiH

Pljuskovi i grmljavina stižu do kraja dana u BiH

SHARE

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. Kiša pada u Krajini, zapadnim, centralnim i sjevernim područjima Bosne.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 2 stupnja, Sokolac 6, Kupres 7, Bugojno, Jajce i Livno 8, Ivan-sedlo 9, Sanski Most, Srebrenica i Zenica 10, Bihać, Grude, Prijedor, Sarajevo i Tuzla 11, Banja Luka 12, Doboj, Gradačac, Mostar, Stolac, Trebinje i Zvornik 13, Bijeljina 15 i Neum 18.

Atmosferski tlak zraka u Sarajevu iznosi 941hPa, za 1hPa je manji od normalnog i opada.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Do smanjenja naoblake i prestanka padalina doći će od poslijepodnevnih sati.

Očekivana količina padalina je između 5 i 15 litara po metru kvadratnom. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 18, na jugu do 20 stupnjva.

U Sarajevu će danas biti pretežno oblačno vrijeme. Veći dio dana su mogući pljuskovi. Od poslijepodnevnih sati smanjenje naoblake. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.