Home Društvo HRT oštetio natjecatelje “Potjere” priznavši odgovor da Hrvatska graniči s Bosnom

HRT oštetio natjecatelje “Potjere” priznavši odgovor da Hrvatska graniči s Bosnom

SHARE

Brojni gledatelji popularnog kviza “Potjera” koji se emitira na Hrvatskoj televiziji u srijedu su bili svjedoci nevjerojatnoga skandala.

Naime, prema propozicijama “Potjere”, ovaj kviz je završio na način da nakon što je četvero uspješnih natjecatelja skupilo iznos od 152.000 kuna, na red za odgovaranje došao je tzv. lovac Dean Kotiga, koji je prikupljanjem većega broja točnih odgovora od natjecatelja pobijedio i natjecatelje ostavio bez i jedne lipe, a HRT prištedio, pokazat će se nepropisno, pristojan novčani iznos jer je voditelj Tarik Filipović priznao Kotigi za točan apsolutno netočan odgovor, piše HMS.

Famozno pitanje i, što je posebno važno, posljednje pitanje u kvizu za “Lovca” glasilo je: “S kojom susjednom državom Republika Hrvatska graniči s najvećim brojem svojih županija?”

Kotiga je kao iz topa izvalio “s Bosnom” i nasmijani Filipović je ushićeno potvrdio točnost ovoga nepotpunoga i u konačnici netočnoga odgovora.

Tarik Filipović je rođeni Zeničanin, dakle potječe iz Bosne i Hercegovine, pa bi bar njemu trebalo biti kristalno jasno da postoji država Bosna i Hercegovina a ne Bosna. Neovisno od Tarikova podrijetla i neznanja, neshvatljivo je da uređivački kolegij “Potjere” nije reagirao i poništio nepropisno priznavanje netočnoga odgovora na temelju kojega su četvorica kandidata ostala bez zasluženo stečenoga novca.

HMS je razgovarao s jednim uglednim sarajevskim odvjetnikom koji je, zamoljen da prokomentira pravne posljedice ovog kiksa, bio rezolutan.

– Opomenom, a naknadno i možebitnom tužbom pred mjerodavnim Općinskim sudom u Zagrebu, lako bi se dokazalo da je Filipović prekršio temeljne propozicije svakoga, pa i ovoga natjecanja u znanju, i priznao netočan odgovor kao točan te time iz teškoga nehaja oštetio četvero kandidata za navedeni iznos, govori sugovornik HMS-a.

Sve u svemu, ostaje vidjeti hoće li ovo otkriće stići tamo gdje treba i time bar naknadno ispraviti posljedice, odnosno materijalnu štetu prouzročenu navodnim nepoznavanjem zemljopisnih činjenica svih onih koji su za posao kojim se bave u “Potjeri” izuzetno dobro plaćeni.