Home Kultura Ljubuški zet Siniša Kovačić: Rak-rana modernog novinarstva je autocenzura

Ljubuški zet Siniša Kovačić: Rak-rana modernog novinarstva je autocenzura

SHARE
Povodom Svjetskog dana slobode medija, o slobodi i općenitom stanju u medijima studentima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru govorio i dugogodišnji novinar Siniša Kovačić.
Medijski djelatnici obavljaju društveno odgovoran i značajan posao. S obzirom na količinu posla, stres i odgovornost novinarski posao nije dovoljno cjenjen. Barem tako smatra dugogodišnji novinar Kovačić.
“Autocenzura rak-rana modernog novinarstva”, rekao je Kovačić, viši asistent na studiju novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.
Činjenica je kako lažne vijesti postaju popularnije od istinitih, što zbog manipulacija i pritisaka, što zbog senzacionalizma koji se bolje prodaje. U svom predavanju studentima novinarstva Kovačić je poručio kako je u tijeku borba za umove i svijest ljudi. Iako željni znanja o novinarskoj struci, na pitanje o slobodi medija svi studenti uglavnom su sličnog mišljenja.
Kada je u pitanju popularnost medija, prema istraživanju koje je provela agencija Ipsos Puls, novi mediji pretekli su televiziju.
Predavanje “Izazovi novinarstva” uglednog novinara i profesora za studente novinarstva Filozofskog fakulteta bila je prilika za naučiti više. Iako se mediji danas suočavaju s različitim situacijama, to studentima treba biti dodatna motivacija da kao budući novinari odgovore izazovima.
NAŠA TV