Home Zanimljivosti Najhrabriji danas otvorili sezonu kupanja u Makarskoj

Najhrabriji danas otvorili sezonu kupanja u Makarskoj

SHARE

Sunčano i toplo vrijeme izmamilo je danas brojne šetače na ulice, ali i kupače diljem susjednog nam hrvatskog Jadrana. Iako je temperatura mora bila svega 22 celzijeva stupnja to nije zaustavilo one najhrabrije da se osvježe u moru.

Iako sezona još službeno nije otvorena, u mnoge turističke gradove tursiti su već stigli pa tako i u Makarsku, a kako nam govore mještani većinom su to gosti iz Poljske, Njemačke i Engleske.

O ovom periodu većinom dolaze obitelji sa malom djecom i starije osobe koji traže mir i ne prevelike vrućine, tako da ovo idealno vrijeme za odmor“, govori nam jedan od makarskih ugostitelja.

Spremnog i u iščekivanju gostiju zatekli smo i našeg drugog sugovornika, radnika u zabavnom parku za djecu od kojeg smo htjeli doznati nešto više o stanju turista i početku nove sezone. Na prvi mah nepristupačan, no kada smo mu rekli da dolazimo iz Mostara, sjeda i kreće sa pričom ne krijući sjetu o govoru.  Otkriva nam kako je rođeni Mostarac, a rodnu kuću i Mostar napušta netom nakon rata u potrazi za kruhom i te dolazi u Makarsku sa svojom suprugom raditi.

Prvi posao dobio sam na baušteli, u sezoni radio sve i svašta, i što da vam kažem, godina po godina, stigla i djeca, vrtići, škola i jednostavno život učinio svoje i neplanirano ostali ovdje“, govori za Pogled.ba naš sugovornik.

Govori nam kako vrlo rijetko dolazi u Mostar iako je blizu, žali zbog toga ali kako kaže njegova djeca rođena su u Makarskoj i tu im je dom.

Na pitanje kako danas živi i kakva očekivanja ima od nove sezone odgovara: “Ja sam zadovoljan, zaradim da prehranim obitelj, zimi još uvijek radim na baušteli i iako smo imali zatišje prošlih godina u gradnji i bio je teško bilo pronaći posao, posljednje dvije godine gradi se mnogo toga u Makarskoj i okolici. Čak imamo nedostatak radnika. Sezona još nije službeno krenula, mnogi još renoviraju i grade  a  turisti pristižutako da sam zadovoljan a kako čujem i ugostitelji” kazao je naš sugovornik.

Inače, već sutra najavljene su nove padaline i niže temperature pa se nadamo kako su kupači maksimalno iskoristili današnji dan za uživanje na suncu.