Home Život Snaga prvog dojma: Evo kako se ne osramotiti pri upoznavanju novih ljudi...

Snaga prvog dojma: Evo kako se ne osramotiti pri upoznavanju novih ljudi (i ne uprskati budući odnos)

SHARE

Prvi se pamti, itekako. Toga ste svjesni i zato ste pod stresom kad na nekoga želite ostaviti dobar prvi dojam. Pokušavajući ispasti što bolji nerijetko ispadnemo najgora verzije sebe. Ikad.

 

Bilo da idete na razgovor za posao, na prvi spoj ili bilo gdje gdje se želite predstaviti u što boljem svjetlu, važno je ni u čemu ne pretjerivati. Vjerujemo da ćete se prepoznati u nekima od ovih početničkih grešaka koje vam donosimo, ali da ih isto tako više nećete ponoviti. Obećajete?

Male slatke laži

Koliko god da vam je važan ovaj susret, nemojte lagati. Pretpostavlja se da želite sagraditi neki kvalitetan poslovni, ljubavni ili prijateljski odnos. Temelji svakog takvog odnosa labavi su ako su građeni na neistinama.

Previše truda

Ukoliko vas trema izjeda sjetite se da su vaši sugovornici na koje želite ostaviti dobar dojam ipak samo ljudi. Želeći ispasti što inteligentniji i bolji može se dogoditi da vas sugovornik shvati kao odviše napornu i egoističnu osobu.

Strah od pauze

Svaki razgovor ima pauzu, ona je sastavni dio razgovora. Niste vrpca koja se mora stalno vrtiti i nemojte sami sebi zadavati taj zadatak. Pauza označava kratko vrijeme za promišljanje o dosad rečenom i priliku za započinjanje neke nove teme.

Bombardiranje pitanjima

Koliko god da vas iskreno zanima sve o vašem sugovorniku ili o temi o kojoj razgovarajte pokušajte ne prijeći granicu nakon kojeg će vaš sugovornik pomisliti – kakvo zabadalo. Naravno da se očekuje vaša zainteresiranost, ali u svemu je potrebno naći granicu, piše Net.hr.