Home Šport VIDEO: Ljubušak Andrej Vištica osvojio treće mjesto na Korčulanskom triatlonu

VIDEO: Ljubušak Andrej Vištica osvojio treće mjesto na Korčulanskom triatlonu

SHARE

Ljubuški triatlonac Andrej Vištica osvojio je treće mjesto na Korčunalskom triatlonu u subotu, a odmah nakon toga i na biciklističkoj utrci Uspon na Biokovo.

Kako je opisao na svojoj stranici andrejvistica.com, to mu je prva biciklistička utrka nakon 10-ak godina, a i u je osvojio treće mjesto.

Prenosimo njegov opis triatlona u Korčuli;

U subotu sam nastupio na Korčulanskom triatlonu. Dan utrke je osvanuo kišan i hladan. Vjerojatno najnepovoljniji dan za utrku u proteklih mjesec dana (a vrlo vjerojatno i u idućih mjesec dana).

Plivanje je prošlo relativno dobro. Jedan po jedan smo otpadali iz prve grupe tako da je na kraju svatko plivao za sebe. Izašao sam iz vode na 5. mjestu sa 2 minute zaostatka za vodećim Butturini-em.

Kiša je prestala ubrzo nakon što smo krenuli na biciklistički segment, ali cesta je ostala mokra i na dijelovima poprilično skliska. Ubrzo sam prestigao Latinovića i sustigao Avirovića, te malo kasnije Stojanovića. Očekivao sam da ćemo prije ili kasnije uloviti i Butturini-a, ali to se nije dogodilo. Nije bilo lako voziti u grupi zbog vremenskih uvjeta, a Talijan je odradio odličnu utrku tako da je do početka trčanja još i povećao svoju prednost za oko 40 sekundi.

Prvu polovicu trčanja sam odradio sa Stojanovićem, a on je nakon okreta napravio ubrzanje koje ja nisam mogao pratiti. Opet stara priča, tempo mi nije djelovao pretjerano jak, ali nisam mogao ubrzati. Do kraja utrke se držao 20m ispred mene i održavao prednost, tako sa sam se morao zadovoljiti sa 3. mjestom.

Sve u svemu zadovoljan sam utrkom. Ovo je trebalo poslužiti za “propuhivanje ventila” uoči ostatka sezone, a mislim da sam to i napravio. Iduća utrka mi je Ironman 70.3 Aix za 9 dana. Nemam prevelika očekivanja od te utrke, jer sam tek odradio kraći blok treninga nakon par laganijih tjedana iza Ironmana u Africi. Trenutni treninzi su usmjereni prema halfovima u lipnju i srpnju, što ne znači da neću dati sve od sebe u Aix-u.

Pogledajte i videosnimku Andrejevog nastupa kojeg je objavio na Youtube-u