Home Društvo Općina Ljubuški darovala 20 000 KM za Dompes

Općina Ljubuški darovala 20 000 KM za Dompes

SHARE

Kuća kruha i duha (Domus panis et spiritus) odnosno Dompes projekt je u sklopu kojega će biti Studentski dom sv. Marije Terezije, Pučka kuhinja fra Didaka Buntića te Centar za dijalog sv. Franje. Izgradnju, koja se financira isključivo dobrotvornim prilozima, započeo je mostarski Franjevački samostan sv. Petra i Pavla u siječnju 2015. godine.

Ovu humanitarnu akciju podržala je i općina Ljubuški koja je darovala 20 000 KM.

“Sudjelujemo  u dosta humanitarnih  akcija izvan općine Ljubuški od fra Slavka Barbarića do Katoličkog školskog centra u Travniku gdje smo radili 3 do 4 humanitarne akcije proteklih godina.Tako smo došli do ove humanitarne akcije koju je pokrenuo fra Iko Skoko naš Ljubušak svećenik s kojim smo u dobrim vezama. Sve načelnike općina pozvao je da obiđu Dom. Pričao je o planovima i o  izgradnji Doma. Zatražio je pomoć i na taj način smo odlučili pomoć.“ rekao je načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić.

Ovaj projekta je u vrijednosti 3,7 milijuna KM, a nakon izgradnje Dompes će biti samoodrživ. Dom će imati 64 sobe za 150 studenata slabijeg imovinskog stanja, osam učionica, višenamjensku dvoranu i pomoćne prostorije na šest katova. Na svakom katu bit će po jedna soba prilagođena studentima s poteškoćama u kretanju.

Načelnik Ljubuškog također je pozvao sve da pomognu u izgradnji Studentskog doma.Istaknuo je kako mladi nikad ne bi trebali odustati od svojih ciljeva.