Home Zanimljivosti Pet stvari koje pedijatri žele da roditelji prestanu raditi

Pet stvari koje pedijatri žele da roditelji prestanu raditi

SHARE
Roditeljstvo ne dolazi s priručnikom, stoga su mame i tate prepušteni sami sebi kako bi shvatili kako stvari funkcioniraju.
Ovi savjeti pomoći će vam da se mirnije suočite s dijelom vezanim uz očuvanje zdravlja svoje bebice.

1. Prestanite se oslanjati isključivo na internetske medicinske savjete

Kada ste prestravljeni zbog simptoma koje ima vaše dijete, prvo mjesto na kojem mnogi roditelji traže pomoć je doktor Google. Iako postoje neke provjerene stranice koje mogu imati korisne informacije, još uvijek nije moguće dati dijagnozu vašem djetetu preko Interneta. Umjesto toga, vaše brige prepustite doktoru. ”Roditelji su mi davali da gledam te internetske stranice samo zato što su bili uvjereni da njihovo dijete ima X,Y ili Z bolest”, kaže Bill Bush, šef pedijatrije u dječjoj bolnici “Helen DeVos” u Michiganu. ”Uvijek mi je drago pogledati i dati povratnu informaciju, ali dijagnoza je temeljena na našoj medicinskoj evaluaciji”, dodao je Bush.

2. Ne morate ići na Hitnu zbog svake sitnice

Novi roditelji strepe nad dobrobiti svojeg mališana, što je posve normalno. No zbog nedostatka iskustva preuveličavaju svaki simptom bolesti. Upravo zato, za svaku sitnicu odlaze na Hitnu. ”Poziv pedijatru dat će vremena vašem djetetu da se smiri i ako bude potrebe pedijatar može dati prijedlog što možete učiniti te gdje još možete potražiti pomoć”, rekao je pedijatar dr. Bush.

3. Prestanite tražiti antibiotike za prehlade

Prirodno je željeti da naša djeca ozdrave što prije, ali doktor Bush kaže antibiotici nisu uvijek rješenje. ”Postoje situacije kada je potrebno dati antibiotik, primjerice kada je u pitanju bakterijska infekcija, ali za većinu pacijenata koji imaju virusni infekciju, nije. Prehlade i kašalj ne trebaju antibiotik, već samo vremena za oporavak. ‘Uz to, prečesto korištenje antibiotika može dovesti do toga da bakterija postane otporna, te je tako liječenje otežano.

4. Prestanite preskakati redovite preglede kod doktora

Svi vodimo užurbane živote, a kada dođe vrijeme za nešto kada smatramo da nije nužno obaviti, tako lako se prepustimo i propustimo te događaje. Ali, to je pogreška. ”Puno toga možemo učiniti samo prevencijom ili držanjem pod kontrolom određene bolesti”, smatra Bush. To uključuje primjerice probleme sa sluhom i vidom i šumove na srcu. Uz to, redoviti odlazak daje vam šansu da se pobliže upoznate sa svojim doktorom, stoga ćete biti više slobodni i ugodnije ćete se osjećati da s njim u budućnosti podijelite bilo kakvu zabrinutost oko zdravlja vašeg djeteta.

5. Prestanite koristiti štapiće za uši kako bi očistili djetetu uši

Možda mislite da tako pomažete održavati higijenu djeteta, ali samo pomažete gurati vosak dublje u uši. ”Djeca često znaju doći sa bolovima u ušima ili slabijeg sluha jer su njihove uši prepune voska jer ga štapić za uši nije izvukao već ga je samo gurnuo dublje. Umjesto toga, dopustite da malo vode uđe u uši djeteta dok se kupa, jer će tako vosak na prirodan način izaći van” preporučio je doktor Bush, piše Zadovoljna.