Home Šport U glavnom gradu BiH ‘žogarija- loptanje’ okupila djecu od 7 do 14...

U glavnom gradu BiH ‘žogarija- loptanje’ okupila djecu od 7 do 14 godina

SHARE

Na platou ispred BBI centra, danas je održana manifestacija „Žogarija“ namijenjena mladima od 7 do 14 godina čiji je sponzor NLB Banka d.d., Sarajevo.

Žogarija je međunarodni projekat koji je tijekom 11 godina rada prerastao granice Slovenije i danas uključuje 9 europskih država. Pored Slovenije i BiH održava se i u Italiji, Austriji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Makedoniji, te Srbiji i Crnoj Gori.

“Veoma nam je drago što smo svojim učešćem u programu „Žogarija“ omogućili mladima iz Bosne i Hercegovine da se kroz ovaj projekt upoznaju sa vrijednostima Fair play-a, značaja tjelesne aktivnosti za njihov razvoj, da se kroz zabavno druženje i igru uče jednakosti, solidarnosti, povezivanju, poštenju i znanju. To su vrijednosti koje su od posebne važnosti  za razvoj ličnosti svakog mladog čovjeka. Projekt je podržan i od strane drugih NLB banaka u regiji, te nam je posebno drago da smo sinergijski pristupili i podržali mlade”, izjavila je Lidija Žigić, direktor NLB Banke d.d., Sarajevo

Projekt „Žogarija“ omogućuje djeci, roditeljima, vrtićima i školama, inovativnu i sveobuhvatnu priču o zdravom načinu života, igri, radu, kreativnosti i zabavi.

Mladi su se mogli natjecati i osvojiti nagrade u Fair-play protokolu, nogometu tri na tri, igrama spretnosti, kvizu znanja, pjevačkim i plesnim predstavama, vragolijama i žongliranju sa loptom, te saznati korisne informacije o zdravoj prehrani, proizvodnji domaće hrane, zaštiti okoliša, ali i sudjelovati u kreativnim radionicama.