Home Politika ČOVIĆ S PLENKOVIĆEM: Hrvatska će pružiti BiH svu potrebnu potporu za dobivanje...

ČOVIĆ S PLENKOVIĆEM: Hrvatska će pružiti BiH svu potrebnu potporu za dobivanje kandidacijskog statusa

SHARE

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se s premijerom Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem. Na susretu je, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, razgovarano o europskoj perspektivi BiH, te je dr. Čović informirao Plenkovića o napretku koji je postignut na europskom putu.

Hrvatski premijer Plenković je kazao kako će Hrvatska pružiti BiH svu potrebnu podršku za dobijanje kandidacijskog statusa. Posebno je istaknuo spremnost Hrvatske da pruži pomoć prilikom prevođenja odgovora na Upitnik Europske komisije.

Sugovornici su se usuglasili da je u ovom trenutku najvažnije da se Upitnik dostavi na vrijeme, kako bi Europska komisija mogla pristupiti izradi mišljenja.

Čović je istaknuo da će BiH iskoristiti iskustvo Republike Hrvatske kako bi status kandidata dobila do kraja 2017. godine, kako je i planirano.

Također je otkrio kako će europski put BiH i provedba reformi biti prioritet njegovog skorog predsjedanja Predsjedništvom BiH.

Na kraju susreta je zahvalio premijeru Plenkoviću za svesrdnu podršku koju je Hrvatska pružila BiH pri predaji zahtjeva, što je značilo prekretnicu na europskom putu BiH.