Home Društvo Slika gradskog središta Ljubuškog sve ljepša i sve kompletnija

Slika gradskog središta Ljubuškog sve ljepša i sve kompletnija

SHARE

Uređenje središnjeg dijela Ljubuškog, od Osnovne škole Marka Marulića do trga i Unicredit banke ispred zgrade općine, dobro napreduje i uskoro će biti završeno, piše Večernji list BiH.

Prvenstveno se to odnosi na uređenje nogostupa, međutim, ispod jednog dijela nogostupa bila je stara kanalizacija i odvodnja oborinskih voda koje nisu funkcionirale kako treba, pa je i to trebalo riješiti.

Nakon što je to završeno uređen je nogostup od zgrade kina do Male gradske kavane te jedan dio na suprotnoj strani ulice, a trenutačno se stavlja kocka ispred Unicredit banke.

Ostavljena su mjesta za sadnju drveća i kad se i to uradi Ljubuški će još više zasjati i dobiti na estetici i urednosti.

Posao ide dobro

Radove izvode Putovi Grude i TD company iz Ljubuškog.

– Mi postavljamo kocku, proizvedena je u Ogulinu. Prvo stavimo rizlo, a potom po njemu slažemo i ravnamo kocku. Posao dobro ide i širi se dalje – objašnjava Marko Biško, radnik tvrtke TD company, a s njim rade i njegove kolege Marinko Petrušić i Josip Matijašević.

Građani su zadovoljni onim što se radi.

– Ovo je odlično, grad dobiva ljepšu i kompletniju sliku. Ljubuški se u posljednje vrijeme uređuje, posebice središte grada. Još bi ovdje trebalo presvući asfalt, a kad dođu i stabla bit će posve kako treba – komentira zadovoljno obrtnik Jozo Boras.

– Volim ovaj grad i sve što se radi dobro je. Sretna sam zbog toga jer to je na dobrobit ljudi koji u njemu žive. Samo treba paziti na starine, na stare zgrade, dobro je da se uljepša, ali starine ne bih dirala – napominje Bega Konjhodžić.

Ljepše središte Ljubuškoga

– Dobro je da se u Ljubuškom ovo radi, grad će biti ljepši, i volio bih da bude u rangu drugih, većih i sređenih gradova. Moglo se ovo uraditi i prije, ali dobro je i sada – kaže Tomislav Granić.

No, na ovome se neće stati. Radovi idu dalje. Rovokopač poduzeća Putovi Grude počeo je kopati i dizati asfalt na nogostupu u Ulici IV. brigade HVO-a Stjepana Radića, koja vodi od Unicredit banke do zgrada dvaju županijskih ministarstva – financija i unutarnjih poslova.
Piše: Ivan Kaleb / Večernji list