Home Kultura U petak otvaranje Stolačke tarče

U petak otvaranje Stolačke tarče

SHARE

Treće izdanje srednjovjekovnog sajma Stolačka tarča održat će se 19. i 20. svibnja, a sajam će u petak, 19. svibnja, otvoriti predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg.

Stari grad Vidoški, koji će biti poprište viteških borbi i predstava, čisti se i priprema se prirodna pozornica za održavanje sajma.

Program počinje u 16 sati, mimohodom viteških skupina iz centra Stoca do vrha Vidoškog grada, gdje će se odvijati i glavnina događaja.

Ovogodišnja Tarča imat će dosada najveći broj sudionika, njih preko 90, iz Stoca, Klisa, Koprivnice, Zagreba, Orahovice, Konjščine, Šibenika, Vrane, Paga, Knina, te Jesenica u Sloveniji.

Svoj bogati program i iskustvo na najbolji način uprizorit će ovih 12 viteških skupina, najavili su organizatori.

Srednjovjekovna tamnica bit će smještena u obnovljenoj kuli na Starom gradu, te će posjetitelji moći vidjeti kako su izgledala “mučenja” i “tamničenja” sredinom 15. stoljeća.

Iluzionisti Makovog teatra predstavit će svijet čarobnjaštva za najmlađe, dok će viteška skupina Aureusa Unicornisa održati radionicu mačevanja.

Sve će to biti upotpunjeno pucnjevima starih topova iznad stolačke doline. Tu je još i mnoštvo programa za sve uzraste, a u podnožju starog grada bit će otvoren i sajam starih zanata. – See more at: http://www.pogled.ba/clanak/u-petak-otvaranje-stolacke-tarce/115558#sthash.EFCdGqvq.dpuf