Home Društvo Komemoracija za Lanu i Luku Lovrić: “Ovo nije zbogom jer nije konačno!”

Komemoracija za Lanu i Luku Lovrić: “Ovo nije zbogom jer nije konačno!”

SHARE

“Anđeli Božji, anđeli..Mač boli probada srce, srce od ove zemlje, srce majčino, srce očevo, vaših najbližih. Otputovašte zajedno. Braco i seka, i još tri duše s vama. Iz kraljevstva Nebeskog bdijte nad nama, nad ovom zemljom, ovim ljudima”, dio je pjesme posvećen Lani i Luki Lovrić na komemoraciji u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića na Bijelom Brijegu.

S tugom u srcu i bolom u duši obitelj, prijatelji, učenici, nastavnici i djelatnici škole prisjetili su se svih lijepih trenutaka koje su proživjeli s Lanom i Lukom. Ispred škole zapaljene su svijeće u njihovu spomen, a prostorije škole krase crteži posvećeni sestru i bratu tragičnom preminula u zrakoplovnoj nesreći u subotu.

Don Krešo Puljić je uputio riječi utjehe i pomolio se. On je istaknuo kako Osnovna škola na Bijelom Brijegu od danas ima dva nebeska zaštitnika: Lanu i Luku Lovrić.

Na komemoraciji se pročitano oproštajno pismo Osnovne škole na Bijelom Brijegu za tragično poginule učenike Lanu i Luku Lovrić.

“Tužne vijesti ne biraju ni mjesto, ni osobu, ni vrijeme. Ponekad dolaze očekivano, vrlo često sasvim iznenada, no gubitak dragih osoba ostavlja zauvijek dubok i bolan trag na svakome od nas.

S ogromnom tugom javljamo svim prijateljima škole kako nas je jučer napustilo dvoje naše djece, dvoje naših učenika, dvoje prijatelja, dva naša ponosa i ptića, potraživši svoje mjesto na primjerenijem mjestu za anđele.

Ovim putem izražavamo najiskreniju sućut obitelji kao i obiteljima svih nastradalih u stravičnoj nesreći koja je cijeli grad zavila u crno. Neka im Bog podari snagu da nauče živjeti s neizrecivom boli i gubitkom koji su ih zadesili.

Dragi Lana i Luka, ovo nije zbogom jer nije konačno. Ovo je samo doviđenja jer ćemo se opet susresti, a do tada, čuvat ćemo vas u svojim mislima, molitvama i srcima”, stoji u pismu, prenosi Pogled.ba.